Сръбски доброволци се бият на страната на руската армия в

...
Сръбски доброволци се бият на страната на руската армия в
Коментари Харесай

Сърби се бият срещу Украйна

Сръбски доброволци се бият на страната на съветската войска в Украйна и те са може би най-многобройните бойци в задграничния легион на Москва - разгласи английският ежедневник “Гардиън ”, последван в раздухването на тематиката от плеяда авторитетни западноевропейски медии. Тартор на прегърналите идеята на Кремъл наши съседи от Запад бил Давор Савичич - деец в украинския спор още от 2014-та година и участник в това време в интервенции в Сирия на частната армейска формация “Вагнер ”. Според думите му пред съветска телевизия, в този момент сърбите в армията на Москва били 60-70 души, които били зачислени към персоналния състав на елитната 106-та въздушно портативна дивизия. Савичич, който го играел и вербовчик на искащи да се бият в Украйна един до друг с руснаците негови сънародници, се надявал техният брой да се усили бързо до 1000 и те да могат да образуват независим десантен батальон.
“Ние публично подписваме контракт с Министерството на защитата на Русия и по-късно бойците минават през военния комисариат на град Краногорск ” - бил декларирал Савичич в изявление, обещано на известния с твърдата си поддръжка на политиката на Москва към Украйна тв-водещ Владимир Соловьов. След в допълнение образование момчетата били изпращани по посока на Луганск - източният украински район, който е една от основните цели на Кремъл. Присъстващия на изявлението различен сръбски наемник Деян Берич обяснил, че когато президентът Владимир Путин бил разрешил на чужденци да се записват в съветската войска, той бил съставил проект по какъв начин да работят сърбите и го бил показал на неговия “генерал ” Савичич. “Момчетата идват от Белград в Москва със аероплан, посрещаме ги, след което незабавно отиваме във военния комисариат и там те подписват контракт ” - обяснил още Берич. Накрая точно той показал, че по-голямата част от задграничните доброволци в съветската войска били идвали от Сърбия.
Подхваналите тематиката за сръбските наемници в съветската войска медии в считат, че акцията по тяхното набиране е загадка и поставяла Белград в извънредно внимателно състояние. По простата причина, че сръбската конституция не разрешавала на жители на страната да се бият в чужбина и самият президент Александър Вучич бил реагирал остро на информациите за прикоткани на страната на Русия доброволци. Освен това държавното управление в Белград в този момент правело всичко допустимо, с цел да инициира военно съдействие с НАТО и като начало не било наложило несъгласие на прадажбата на муниции и военна техника на Киев. Но Сърбия има дълбоки исторически, културни и религиозни връзки с Русия, по време на войната в Босна доста руснаци се впуснаха да подадат ръка на сърбите в името на “православна коалиция ” и в този момент мнозина поданици на страната поддържат безусловно Москва против Киев - заключиха медиите в Лондон, Париж и Рим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР