Спряната заради жалби на винарна и фирма за имоти поръчка

...
Спряната заради жалби на винарна и фирма за имоти поръчка
Коментари Харесай

Възобновя се с нов срок поръчка за газовата връзка с Гърция

Спряната поради тъжби на винарна и компания за парцели поръчка за избор на инженер- съветник за градежа на газовата връзка с Гърция е обновена и срокът за подаване на предложения е продължен до 13 февруари. Комисията за защита на конкуренцията е отказала да образува произвеждане по претенциите на компаниите " Вини България " и " Некст Инвест ", оповестиха от плановата компания за реализацията и употребата на интерконектора " Ай Си Джи Би ".

Обществената поръчка за 8.450 млн. евро без Данък добавена стойност бе краткотрайно прекъсната от възложителя поради импортирани на 22 декември 2017 година две тъжби. Тази на винарната " Вини България " бе против предходното удължение на периода за предложения от 19 декември 2017 година до 15 януари. Фирмата за парцели " Некст инвест " пък беше недоволна от обяснение на възложителя на поръчката по въпроси на кандидат-участници, свързани главно с установяване на годишния оборот на участниците, както и опита на специалистите, за отчуждителните процедури по трасето и други детайлности за плана.

Техните искания са били отхвърлени от антимонополния орган, който е отказал да ги прегледа. Взетото на 11 януари решение на Комисия за защита на конкуренцията не е било обжалвано от двете компании пред Върховния административен съд, каквото право имат.

Така поръчката се възобновява, като претендентите могат да подават предложения до 13 февруари, отварянето им е планувано за идващия ден.

Решението за удължение на периода за подаване на предложения е изпратено за издание на уеб страницата на Агенцията по публични поръчки и в Официалния вестник на Европейски Съюз и ще бъде налично за всички участници, показаха от " Ай Си Джи Би ".
" Успешното привършване на процедурата е от изключително значение с оглед дейната роля на инженер-консултанта при провеждането на процедурите за избор на снабдител на линейни тръби и за възлагане на инженеринг, доставка и строителство, както и за съблюдаване на откритите основни дати в Пътната карта на плана ", допълват от смесеното българо-италиано-гръцко сдружение.

В началото на декември то разгласи и търг за доставка на тръби за газопровода на стойност 60 млн. евро без Данък добавена стойност. До 1 февруари 2018 година ще одобряват заявките на претендентите да се включат в подбора за присъединяване в състезанието, след което ще се ревизира дали дават отговор а заложените условия, за 1 март е планувано да стартира вторият стадий от търга и настояването на индикативни предложения,

Плановете са всички планувани пет търга за построяването на интерконектора сред Стара Загора през Хасково до Комотини да приключат в идващите месеци, с цел да може в края на българското европредседателство – на 28 юни, да се направи първа копка на градежа на тръбата, която се чака да разнообрази газовите доставки у нас и по нея да идват контрактуваните от " Булгаргаз " 1 милиарда куб. м суровина от азерското находище " Шах Дениз ІІ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР