Спряганата за любовница на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева

...
Спряганата за любовница на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева
Коментари Харесай

Борислава на Бойко Борисов се омъжи тайно и пак се забърка в скандал /документ/

Спряганата за държанка на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева към този момент е госпожа. Брюнетката се е омъжила наскоро без доста звук за хотелиера Йордан Христов, заяви журналистът от проверяващия уебсайт “Биволъ” Атанас Чобанов.
Вместо да се радва на меден месец обаче, Йовчева се замеси в следващия скандал.
Няколко дни преди обявата в “Ел Периодико” за испанското следствие на #КъщавБарселона, нейната обитателка, някогашната „ Мис Бикини “ Борислава Йовчева се е сдобила с нов брачен партньор. Това е Йордан Христов – фабрикант и хотелиер, доближен с Иван Саздов и в предишното сътрудник по тенис на Бойко Борисов, и бизнес сътрудник на сикаджията Илиян Пенев – Мацола. За Йовчева се твърди, че е прочувствено обвързвана с Бойко Борисов, от който имала дете. Чрез подставени лица той ѝ е обезпечил първокласен живот в каталунската столица – къща за 3 милиона евро и бизнес за 2,3 млн. евро.
Йордан Христов е разследван, настояват испанските медии, тъй като съставлява офшорката Palms Enterprises, вложила 2,3 милиона евро в първокласен бутик в Барселона, ръководен от Йовчева. Веднага след изявленията в испанската преса бутикът на Scervino затвори. Репортери снимаха по какъв начин изнасят стоката от помещението на най-скъпата комерсиална улица в Барселона Paseo de Gracia.
През последните месеци шеф на магазина е била брачната половинка на русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола, с който Йордан Христов е имал общ бизнес в предишното. В мненията си за абсурда министър председателят Борисов сподели, че е бил предизвестен най-малко седмица преди обявата и е очаквал тя да излезе. Публикацията в “Ел Периодико” е датирана от 21 февруари 2020, а пет дни преди този момент, на 16 февруари 2020 година, Борислава Йовчева и Йордан Христов стават публично съпрузи. Това се случва тъкмо във времевия диапазон сред предизвестието за идната обява и самата обява. Йовчева и 38 години по-възрастния от нея Христов подписват брак в режим на разграничена имуществена общественост. Този факт ускорява подозренията, че съпружеските връзки сред двамата са мним акт, който би трябвало да сътвори оправдание за имуществените придобивки на сем. Йовчеви и да отвлече вниманието на проверяващите от възможна връзка на Борисов в барселонската спекулация.
Преди години Palms Enterprises е вложила в аквапарк в Приморско дружно с Gordon Holdings, компания представлявана от наказаната за пране на пари Белинда Ланион. Тогава член на УС на компанията зад аквапарка е Иван Саздов, изтъкнат гербаджия и началник на тенис клуба в Банкя, където има дървен монумент на Бойко Борисов. Христов има огромен бизнес – Химмаш, ОМЗ, Перла Турист и други Фирмите свързани с него са получили над 7 млн. лева еврофондове и над 16 млн. лева публични поръчки.
Съмненията, че част от тези пари са пренасочени за застраховане на Йовчева би трябвало да бъдат тествани от Европейската прокуратура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР