Спортните клубове в Стара Загора се обединяват за една добра

...
Спортните клубове в Стара Загора се обединяват за една добра
Коментари Харесай

Спорт с кауза в помощ на Ромина в парк „Артилерийски" в Стара Загора

Спортните клубове в Стара Загора се сплотяват за една добра идея – събиране на средства за лекуването на 9-годишната Ромина Нончева. В помощ на детето ще проведат благотворителна подготовка навън в неделя, 28 март, от 11.00 часа. 

" Идеята е да проведем открита функционална подготовка. В нея ще се включат представители на разнообразни клубове като през днешния ден присъединяване потвърдиха и от федерацията по кикбокс. Към организацията се причислиха Анелия Асенова от клуба по киокушинкай карате, лекоатлетът Велин Коваленко, Мариян Димитров от клуба по ММА и други. На място ще има сложени дарителски кутии и всеки, който желае ще може да подари средства. А може да се включи и в тренировката. Онези, които желаят пък могат да създадат подаяние и по банковата сметка на майката на Ромина ", описа за Радио Стара Загора Тихомир Трифонов, треньор и шеф на състезателен клуб по културизъм и фитнес „ Кобра “ 

9-годишната Ромина води битка с подлата болест левкемия и е настанена по неотложност в отделението по онкохематология в УМБАЛ „ Св. Георги ", Пловдив.

Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лв. на месец. За страдание преди няколко месеца бащата на Ромина е изгубил борбата с рака и фамилията е без мъжка опора /финансова и морална/. Сумата за лекуването е непостижима за фамилията.

Тече и кампания за кръводаряване на хора с кръвна група А+ или А- в поддръжка на детето. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР