Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора

...
Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора
Коментари Харесай

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според осведомени източници висшият чиновник на правораздаването на Черна гора е изразил желание да екстрадира До Куон, противоречива фигура в областта на криптовалутите, в Съединени американски щати, а не в Южна Корея.

Куон, южнокорейски жител, арестуван в Черна гора от март, се намира в центъра на правно приключение сред Съединени американски щати и Южна Корея. И двете страни желаят изгонването му по обвинявания, свързани с хипотетична машинация и нарушавания на законите за скъпите бумаги след забележителния срив на крипто начинанията му, оценени на $40 милиарда, през май 2022 година

Въпреки че съдът на Черна гора даде зелена светлина за екстрадицията на Куон, окончателното решение е на министъра на правораздаването Андрей Милович.

Въпреки че няма публично изказване по отношение на решението му, Милович, както се твърди, е показал в частни диалози склонността си да изпрати Куон в Съединените щати.

Източниците настояват за среща при закрити врата през ноември сред Милович и посланика на Съединени американски щати Джуди Райзинг Рейнке, на която се твърди, че е обсъждана точно тази тематика.

Милович се въздържа да разяснява директно тези диалози, като съобщи, че решението ще бъде оповестено навреме. Черногорският юрист на Куон, Горан Родич, не можа да удостовери решението на министъра, само че не изключи и тази опция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР