Според вносителите на законопроекта съществуването му е необосновано от гледна

...
Според вносителите на законопроекта съществуването му е необосновано от гледна
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС одобри закриването на Държавната петролна компания

Според вносителите на законопроекта съществуването му е голословно от позиция на отбрана на държавния и публичен интерес. Освен това - няма икономическа логичност в съществуването на това дружество и то пречи на конкурентния пазар на горива в България.

 

Венко Сабрутев от парламентарната група (ПГ) " Продължаваме промяната – Демократична България ", сподели, че групата ще поддържа оферти законопроект за закриване на " Държавна петролна компания ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Драгомир Стойнев от ПГ " Българска социалистическа партия за България " е на мнение, че не би трябвало служебно държавно управление да основава или закрива компании, макар че не е срещу да се закрие Държавната петролна компания. Затова той добави, че социалистите ще се въздържат по време на гласуването.

 

Делян Добрев от ПГ " ГЕРБ-СДС " обърна внимание, че сега се заплащат заплати в компанията, само че без да може тя да извършва активност. Затова той разяснява, че групата на " ГЕРБ-СДС " ще поддържа законопроекта, с цел да се спрат голословните разноски, които се вършат сега.

 

Стоян Таслаков от ПГ " Възраждане " съобщи, че групата ще поддържа законопроекта, за не се заплащат непотребни пари за заплати в предприятието.

 

С 15 " за ", двама " въздържали се " и нито един " срещу " депутатите от Комисията по енергетика одобриха на първо четене измененията в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, посредством които се закрива Държавната петролна компания.

 

Държавно дружество " Държавна петролна компания " се закрива, се показва в наредба на проектозакона. Предлага се в период от седем дни от влизането в действие на закона министърът на стопанската система и промишлеността да открие процедура по разпродажба на компанията, да освободи членовете на Управителния съвет и да назначи ликвидатор.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР