Според статия на Windows Central компанията Microsoft се готви да

...
Според статия на Windows Central компанията Microsoft се готви да
Коментари Харесай

Следващите лаптопи Surface на Microsoft ще бъдат първите истински „AI компютри“

Според публикация на Windows Central компанията Microsoft се готви да обнови серията си от преносими компютри Surface като добави нови функционалности с потребление на изкуствен интелект. Неназовани източници са съобщили на изданието, че идните Surface Pro 10 и Surface Laptop 6 ще бъдат снабдени с невронен процесор (NPU) от последващо потомство, както и профилирани AI варианти, основани на решенията на Intel и Arm.

Устройствата на Microsoft, основани на Arm архитектурата, ще употребяват новите чипове Snapdragon X на Qualcomm, оповестява Windows Central. Според тази информация тези компютри са с кодово име CADMUS и ще бъдат проектирани да употребяват функционалностите на изкуствения разсъдък, които Microsoft ще включи в бъдещата версия на Windows. Според Windows Central те ще имат и усъвършенствания в продуктивността, времето за работа на батерия и сигурност на равнището на решенията на Apple. Същевременно се оповестява, че преносимите компютри с процесори на Intel ще разполагат с най-новите чипове от 14-то потомство.

В допълнение към софтуерните усъвършенствания Surface Pro 10 ще има по-ярък екран, който поддържа HDR и е с антирефлексно покритие, както и опция за избор на резолюция от 2160 x 1440 или 2880 x 1920. Възможно е даже да има заоблени ъгли, сходно на линията Microsoft Surface Laptop Studio, и да поддържа нов Type Cover бутон, който отваря Windows Copilot.

Що се отнася до Surface Laptop 6, изданието Windows Central оповестява, че по-малкият модел ще разполага с малко по-голям 13,8-инчов екран (в съпоставяне с 13,5-инчовия екран на Surface Laptop 5), до момента в който 15-инчовият модел ще остане със същия размер. Съобщава се, че сходно на Surface Pro 10, устройството ще има объл екран с по-тънки рамки. Според Windows Central то може да има и доста нови портове, в това число два USB-C и един USB-A.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР