Според скорошно изследване, публикувано в издание на Международната академия за

...
Според скорошно изследване, публикувано в издание на Международната академия за
Коментари Харесай

Сексуалната активност при хората на средна възраст помага за по-добра памет

Според скорошно проучване, оповестено в издание на Международната академия за полово изследване, постоянната полова интензивност при хората на междинна възраст благоприятства паметта.

Марк Алън , преподавател в учебното заведение по логика на психиката към Университета на Уолонгонг в Австралия, провел питане измежду 6016 лица на възраст над 50 година
 Сладка ма(л)ка пристрастеност Edna предлага Сладка ма(л)ка пристрастеност
В проучването, осъществено сред 2012 и 2014 година, взели участие 2672 мъже и 3344 дами, при които били прегледани детайли като здраве, хранене и сексуален живот.

Участниците попълнили и проби за памет през 2012 и 2014, чиито резултати Алън имал опцията да съпостави. Докато в спомените на всички изследвани лица се следили известни пропуски, тези, които поддържали интимни връзки, имали по-добри резултати по този индикатор.

Така ученият стига до извода, че най-малко в кратковременен проект постоянният секс може да има позитивен резултат върху удължаването на паметта .

Предположението, че интензивният сексуален живот се отразява на дълготрайната памет обаче не е доказано. Затова и изследването приключва със заключението, че за задачата бъдещи проучвания би трябвало да се проведат за по-дълъг интервал.

 усмихната стара двойка Thinkstock

Твърдението, че сексът усъвършенства паметта, се удостоверява и от резултати през 2016 година, когато екип на Университета МакГил в Канада открива, че дамите, които имат по-активен сексуален живот, се радват и на по-добра памет .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР