Според съобщения в медиите в събота вечерта украинските войски са

...
Според съобщения в медиите в събота вечерта украинските войски са
Коментари Харесай

Какво знаем за нощния удар по Мелитопол

Според известия в медиите в събота вечерта украинските войски са атакували Мелитопол , окупиран от Русия в самото начало на войната. В този град е ситуирана съветската окупационна администрация за Запорожка област , която бе анексирана от Русия на 30 септември. Административният център на региона - град Запорожие, остава под украински надзор, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според украински източници задачата е бил базовият лагер на едно от подразделенията на 19-та мотострелкова дивизия от 58-а войска (базирана в Северна Осетия). Очевидно ударът е нанесен от ракети HIMARS.

Бившият курортно-хотелски комплекс " Ловна спирка " е бил употребен като казарма, а множеството починали и ранени, евентуално, са били в трапезарията по време на удара.

Според очевидци, като някои от тях може да са от съветски противовъздушни установки.

Видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират следствията от удара - пожар, унищожени пространства и тела на хора.

‼️ сейчас

????Пишут, что горит " Привал Охотника " где что-то отмечали " посетители " и жили в гостинице рядом.
— Типичный Донецк (@typicaldonetsk)
Според украински източници броят на жертвите на съветския боен удар може да надвиши 200 души . Кметът на Мелитопол в заточение Иван Фьодоров в събота вечерта оцени загубите на съветската войска на 200-300 души.

Украинските канали се базират на информация от локални поданици, съгласно която голям брой коли за спешна помощ се придвижват към комплекса от целия град.

Украински източници също настояват, че в базата са били ситуирани освен елементарни военни - съгласно някои отчети там са били ситуирани офицери, в това число чеченски командири.

Военното управление на Украйна и Генералния щаб към момента не са коментирали обстановката.

Според съветската страна броят на жертвите на удара е доста по-малък . " По предварителни данни двама починали, 10 ранени ", сподели в неделя рано сутринта ръководителят на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки, назначен от Москва. " Центърът за отдих беше изцяло опустошен, където хората, цивилни, вечеряха в събота вечерта, личният състав въз основата работеше. "

Владимир Рогов, представител на окупационната администрация на Запорожка област, също съобщи, че украинските военни са стреляли по " база за отдих ".

Обстрелът на покрайнините на Мелитопол е станал в 21:00 часа локално време, две ракети HIMARS са били свалени от системата за противовъздушна защита, четири са поразили цели, сподели той.
 Кметът на Мелитопол: Русия към този момент не напуща града, а съветското наличие се ускорява
Кметът на Мелитопол: Русия към този момент не напуща града, а съветското наличие се ускорява

Украински военнопленници копаели окопите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР