Според репортаж на ABC News от 1 април Банкман-Фрийд е

...
Според репортаж на ABC News от 1 април Банкман-Фрийд е
Коментари Харесай

Основателят на FTX с първи коментари след скорошната присъда

Според репортаж на ABC News от 1 април Банкман-Фрийд е дал отговор по имейл на въпроси от Столичния център за задържане в Бруклин, където е арестуван от август 2023 година

На 28 март арбитър Люис Каплан от Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк осъди някогашния основен изпълнителен шеф на FTX на 25 години, откакто го призна за отговорен по седем обвинявания в закононарушения.

“ “, твърди Банкман-Фрийд съгласно ABC.

В доста от отговорите си на въпросите Банкман-Фрийд като че ли избягваше отговорността за срутва на крипто борсата през ноември 2022 година, като твърдеше, че е взел “ “, само че не е работил безкористно или егоистично.

Изявлението му беше огледално на това, което той направи преди произнасянето на присъдата, като главно оправдаваше дейностите си преди FTX да разгласи банкрут и твърдеше, че борсата е щяла да оцелее, а клиентите щяха да получат обезщетение.

Изказването му пред ABC може да е едно от последните, които Банкман-Фрийд прави, преди да отиде във федералния затвор. Съдия Каплан предложи на някогашния основен изпълнителен шеф да изтърпи остатъка от наказването си в затвор със междинна или ниска степен на сигурност в региона на залива на Сан Франциско.

В документите от 28 март се показва, че Банкман-Фрийд ще изтърпи почти 24,25 години, като се вземат поради месеците, които към този момент е прекарал зад решетките, откакто е бил върнат от арбитър Каплан. Правни специалисти допускат, че някогашният основен изпълнителен шеф би могъл да редуцира присъдата си с години за положително държание, само че във федералната затворническа система няма предварително освобождение.

Освен това на 28 март юристите на Банкман-Фрийд обявиха, че имат намерение да апелират присъдата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР