Според проучване на големите модни марки коригират своя асортимент спрямо

...
Според проучване на големите модни марки коригират своя асортимент спрямо
Коментари Харесай

Поколението Z определя модните тенденции в глобален мащаб


Според изследване на огромните фешън марки поправят своя подбор по отношение на трендовете на Gen-Z поколението

Вече не стилната промишленост е тази, която диктува трендовете и постанова какво да се носи и какво не. Изместването на салдото на силите в модата през днешния ден е реалност – Gen-Z диктуват трендовете, без да чакат да им бъде от показано от промишлеността какво е „ готино “.

Свидетели сме на това по какъв начин огромните фешън марки поправят своя подбор въз основа на това, което се постанова като тренд за Gen-Z поколението. Тази нова наклонност визира освен това, което самите Gen-Z предпочитата да носят, с цел да показват себе си и метода си на живот, само че и трансформира метода, по който самата фешън промишленост действа.

Освен това, даже поколението Z да не е целевата група, която харчи най-вече сега, след няколко години точно нейните представители ще имат по-голяма покупателна дарба от милениалите и ще станат главните клиенти на стилната промишленост, а освен основатели на трендове.

Проучване на GLAMI демонстрира какви са стилните желанията на поколението Z

,, фиби с пеперуди, велурени суитшърти, клинове с необятни крачоли – описът може да бъде удължен. Нарастващото обаяние, което поколението Z вижда в това, което беше настоящо при започване на 2000-та година е повече от просто следващия образец за това по какъв начин всичко остаряло още веднъж се трансформира в ново.

Не просто жанр, а „ метод на живот “

Това, което представителите на поколението Z обича да носи, не е обвързвано с съответен „ жанр “, а с това, което резонира с тяхната персона и … сега е настоящо в обществените мрежи. Модните микротенденции в този момент се назовават съществени и се появяват всеки ден, въртящи се към доста характерна образна хармония. Примери за това са regencycore, cabincore, barbiecore. Някои от тях устоят доста малко във времето, само че други се трансформират в дълготрайни трендове.

Това, което все още назоваваме потомство Z, към този момент придобива своя явен фешън образ и стандартите, които то ще внесе няма да са свързани просто с вид облекла, обувки и аксесоари, а с цяла нова конструкция на държание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР