Според проучване на Американската сърдечна асоциация, най-много фатални инфаркти се

...
Според проучване на Американската сърдечна асоциация, най-много фатални инфаркти се
Коментари Харесай

Големите трапези по празниците водят до повече фатални инфаркти

Според изследване на Американската сърдечна асоциация, най-вече съдбовни инфаркти се случват в празничните дни към Коледа. Денят с най-вече инфаркти е Коледа (25 декември), следван от 26 декември и Нова година (1 януари). 
Прочетете още
Асоциацията показва три извършени изследвания, които удостоверяват покачвания риск от смъртоносни инфаркти към празниците.

Въпреки че някои може да одобряват, че по-студеното време е главен фактор, когато става въпрос за смъртоносни сърдечни проблеми, последващо изследване открива доста нарастване на броя на съдбовните инфаркти към празниците в по-топлите региони като Лос Анджелис, с повече сърдечни удари през декември и януари спрямо летните месеци и началото на есента.
 Трето изследване поддържа тези открития с резултати от Нова Зеландия, където празниците са през по-топлите летни месеци.
„ Празниците са натоварено, постоянно стресиращо време за доста от нас. Ежедневието ни е нарушено; може да сме склонни да ядем и пием повече. Също по този начин може да не слушаме телата си или да не обръщаме внимание на предупредителните знаци и да решим, че ходенето до лекаря може да изчака до след Нова година “, означи експерт.

„ Важно е да се подчертае смисъла на вярната диета и техниките за ръководство на напрежението, с цел да се понижи рискът от сърдечно-съдови болести и съществени сърдечни произшествия по време на зимните празници “, споделя Киран Кембъл пред Eat This, Not That!

„ И несъмнено, не отхвърляйте никакви евентуални предупредителни признаци за сърдечни проблеми. Ако имате болежка в гърдите, зной, замаяност или болежка в горната част на тялото, би трябвало да говорите с Вашия доктор, с цел да Ви помогне да оцените какво може да е предизвикало тези признаци. "
Кембъл дава и няколко съвета за това по какъв начин да участвате в празничното развлечение, без да увеличавате риска от сърдечни проблеми, съобщи Вести.бг. 
„ Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите сърдечно заболяване по време на празничния сезон, до момента в който към момента се наслаждавате на сезонната храна и питиета “, споделя Кембъл. „ Например, пробвайте се да не прекалявате с нищо, без значение дали ядете сладкиши, храни с високо наличие на мазнини и натрий, или алкохолни питиета. “

„ Практикуването на сдържаност е нещо, върху което доста хора би трябвало да работят. И мнозина също не са наясно какъв е общоприетият размер на порцията за избрани храни и даже алкохол “, изяснява Кембъл. „ Но научаването на това, може да бъде факторът, който ви защищава от сърдечен удар през този сезон. “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР