Според предварителната организация те трябваше да тръгнат към Министерския съвет

...
Според предварителната организация те трябваше да тръгнат към Министерския съвет
Коментари Харесай

Полицията секна протеста на превозвачите на входа на София

Според предварителната организация те трябваше да тръгнат към Министерския съвет в 9 ч. сутринта, само че часове наред камионите останаха на входа на София без позволение да тръгнат към центъра. Превозвачите се оплакват и от " заложени клопки " - автомобилни инспектори вършат неочаквани инспекции на камионите, а Министерство на вътрешните работи не спомага за осъществяването на митинга, тъй че да не се сковава придвижването в София, предават от bTV.

ФрогНюз напомня, че на народен митинг през днешния ден излязоха представителите на превозвачите с искане да се отсрочи повишаването на ТОЛ таксите и понижаване на акциза на горивата с 50%. Демонстрацията идва след несполучливата среща с изпълнителната власт, който завърши със скандал. На изминал от срещата запис от срещата в общественото пространство се чува и част от диалога сред премиера и превозвачите. Представителите на бизнеса настояват, че са били изгонени. От Министерския съвет разкритикуваха превозвачите и ги упрекнаха в търсене на спор.

Превозвачите заплашват, че в случай че не бъдат изпълнени настояванията им, на 18 май да спрат работа.

Освен в София, проява има и в Пловдив. Малко след демонстрацията стана ясно, че районният министър Гроздан Караджов в последна сметка се е схванал с протестиращите в града под тепетата превозвачи след среща в Областната администрация. Караджов е дал заричане да се водят спомагателни диалози за анулация на новите ТОЛ такси. От сектора желаят оставката само на транспортния министър Николай Събев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР