Според парламентарната процедура най-късно в средата на август трябва да

...
Според парламентарната процедура най-късно в средата на август трябва да
Коментари Харесай

До средата на август: Или редовно правителство, или пак се стягаме за избори

Според парламентарната процедура най-късно в средата на август би трябвало да е ясно ще има ли държавно управление или не.

Можем да предположим, че след днешните съвещания рулетката може да се завърти при започване на другата седмица и президентът да връчи първия изследователски мандат на най-голямата парламентарна група - „ ИТН “.

По Конституция до 7 дни по-късно групата предлага държавно управление. Ако не бъде определено, президентът връчва мандата на втората по величина парламентарна група - в тази ситуация " ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ".

Тя също има 7 дни, с цел да предложи кабинет или връща мандата. От ГЕРБ към този момент оповестиха, че ще върнат мандата.

Тогава идва последното завъртане. Третият мандат президентът връчва на парламентарна група по своя преценка. И тя има седмица, с цел да опита да сформира държавно управление.

Ако и третият опит се провали, президентът издава декрет, с който разпуска Народното събрание, насрочва нови избори в двумесечен период и назначава служебно държавно управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР