Според открити източници през последната година Китай и Турция са

...
Според открити източници през последната година Китай и Турция са
Коментари Харесай

САЩ и ЕС ще засилят контрола върху доставките на санкционирани компоненти за Русия чрез трети страни

Според открити източници през последната година Китай и Турция са били измежду страните, които са нараснали фрапантно доставките си на полупроводникови съставни елементи за Русия, вследствие на което вносът на чипове в Русия се е върнал на равнищата си от 2021 година. Това сигурно не се харесва на американските управляващи, които предизвикаха глобите, по тази причина те, дружно с европейските си сътрудници, приканиха за ред в тази област.

Според Bloomberg президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са създали взаимно изказване в петък: „ Засилваме взаимната си работа за нападателно използване на нашите наказания и ограничения за надзор на износа, с цел да пресечем опцията за заобикаляне на глобите и Русия да получи достъп до всички източници на доставки, които могат да подкрепят нейната военна индустрия. “

Европейски Съюз ще следи по-отблизо веригата на доставки на сериозни електронни съставни елементи за Русия през трети страни, а Съединени американски щати ще окажат цялостно подпомагане в това отношение. Американските управляващи към този момент оказват напън върху Турция и ОАЕ да понижат търговията си с Русия. Вниманието на надзорните органи на Европейски Съюз също е привлечено от забележителното нарастване на доставките на избрани съставни елементи от района към някои източноевропейски и централноазиатски страни, за които има съмнения, че транзитират глобени артикули за Русия. Според източника наблюдението в тази област от страна на органите на Европейски Съюз ще бъде засилено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР