Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева След като

...
Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева След като
Коментари Харесай

РЗИ и МВР погнаха новата професия Балонеса

Санкциите за търговците извършители стартират от 3000 лв.

След като Флагман.бг разбуни духовете с новите специалности - балонеса и наргилист, за които се търсят експерти по морето, Министерство на вътрешните работи и РЗИ взеха нещата в свои ръце. Както писахме по-рано, специалността " балонеса " е най-вече за девойки, които цяла нощ обикалят с паласка на кръста и флакон в ръка и надуват балони с божествен газ, цената на които е сред 10 и 15 лева Всъщност на балонесата й се заплаща, с цел да продава балоните с божествен газ на посетителите и в това време да нарушава закона. Припомняме, че през септември предходната година депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за храните, свързани точно с " райския газ ", защото малолетните всеобщо прекаляват с използването им, мислейки, че това е безвредна дрога, но се оказва, че не е тъкмо по този начин.



Обявата за работа в клуб в Китен, за която Флагман.бг писа, накара способените органи да взема превантивни ограничения, защото летния сезон към този момент стартира, а незаконно предложение на божествен газ има най-често в курортните комплекси.

“Ние ще се самосезираме и ще правим инспекция, като резултатите от инспекцията ще бъдат докладвани в Районната прокуратура Бургас за изговаряне по подготвеност ”, разяснява пред бтв основен контрольор Христо Грудов, шеф на районното ръководство в Приморско.

Употребата на подобен вид газ е позволена единствено при подготвяне на храни и питиета. Директното му поемане може да докара до шокови положения, халюцинации и даже загуба наизуст.

“Може да се получи даже и мозъчна гибел. Предстои упълномощени лаборатории да могат да регистрират, че това е божествен газ, нямаме на територията на региона такава лаборатория към момента “, уточни Полина Желева от РЗИ-Бургас.

Санкциите за търговците извършители стартират от 3000 лв.. А при повторни нарушавания санкцията стига до 12 000 лв..
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР