Според най-новите препоръки за хранене се препоръчва да се консумират

...
Според най-новите препоръки за хранене се препоръчва да се консумират
Коментари Харесай

7 признака, че консумирате прекалено много сол

Според най-новите рекомендации за хранене се предлага да се употребяват 2300 мг натрий (1 ч. л.) дневно. Изчислено е обаче, че междинната дневна консумация е по-близка до 3,400 мг натрий (около 1 - 1/3 ч.л.). Прекомерният банкет на сол може да аргументи хипер анурия и да докара до съществени здравословни проблеми.

Ето кои са признаците, че ядете прекомерно доста сол:

1. Подуване

Ако усещате пръстените прекомерно стегнати, краката ви са подути и очите ви са подпухнали заран, евентуално консумирате прекомерно доста сол. Това отичане се появява вследствие на задържането на в допълнение вода, заради консумирането на прекалено много сол.

2. Прекомерна жадност

Натрият, намиращ се в солта, оказва помощ да се балансира течността в тялото ви. Когато ядете прекалено много сол, тялото ви се нуждае от повече течности, с цел да изчистите системата, тъй че мускулите и другите органи да действат вярно. Това е методът на тялото ви да поправя съотношението на натрий и вода и питейната вода е най-хубавият метод да балансирате нещата.

Не забравяйте, че пиенето на вода е доста значимо и в случай че не го вършиме, можете да се дехидратирате.

3. Промени в урината

Натрупването на натрий в тялото ви провокира съществени промени в уринирането, които могат да се появят заради две аргументи:

Консумирането на доста сол кара бъбреците ви да работят изключително, с цел да я отстранят от тялото. Това може да докара до бъбречно заболяване, което нормално прави уринирането по-често, а урината наподобява транспарантна.

Ако имате прекалено много натрий в тялото си, това може да се дължи на загуба на течности, което постоянно води до дехидратация. Когато има забележителна загуба на вода в тялото, урината понижава и става тъмножълта.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР