Според корейското издание ETNews компанията Apple активно разработва батерия със

...
Според корейското издание ETNews компанията Apple активно разработва батерия със
Коментари Харесай

Apple разработва специални силициеви батерии, за да увеличи автономната работа на бъдещите iPhone-и

Според корейското издание ETNews компанията Apple интензивно създава батерия със напълно нов дизайн за бъдещите мобилни устройства, която ще има по-добра продуктивност, по-дълъг живот и ще обезпечава по-дълга самостоятелна работа с едно зареждане.

За никого не е загадка, че Apple от дълго време влага обилни средства в създаването на разнообразни технологии, в това число хардуерни съставни елементи, с цел да получи конкурентно преимущество и да понижи зависимостта си от трети страни, като да вземем за пример информационните модули на Broadcom/Qualcomm. Що се отнася до технологията на батериите, по-рано тази година Apple даде обещание да премине напълно към 100% рециклиран кобалт във всички акумулатори, проектирани от Apple, което би трябвало да стане до 2025 година и това е една от основните екологични начинания на компанията.

Според тази информация Apple обмисля потреблението на различни материали за катода, което от своя страна би осигурило доста усъвършенстване на успеваемостта и в същото време би нараснало продължителността на живота на батерията. Всъщност новият отчет е удостоверение на предварителната информация за напъните на разработчика на iPhone в тази тенденция – още през 2019 година изтече информация, че Apple е наела топ управител от подразделението за акумулатори на Samsung, с цел да създаде своя лична батерия.

В същото време съгласно изданието ETNews корпорацията от Купертино интензивно изследва опцията да употребява в батерията колкото се може повече силиций, а не графит. Новият метод, основан на силиций, евентуално би подобрил общия потенциал на батерията и би понижил времето за зареждане. Добре знае се, че силицият е податлив да се уголемява по време на процеса на зареждане – явно Apple е намерила метод да смекчи този отрицателен резултат. Тя обмисля и възстановяване свойствата на катода посредством съчетание на първични материали като никел, кобалт, манган и алуминий.

Съобщава се, че новите акумулатори на Apple няма да бъдат подготвени за потребление в всеобщо създавани артикули към 2025 година или по-късно, затова това би трябвало да се смята за средносрочна или даже дълготрайна цел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР