Според книгата на Дъглас Рашкоф технологичните милиардери строят луксозни бункери

...
Според книгата на Дъглас Рашкоф технологичните милиардери строят луксозни бункери
Коментари Харесай

Вижте луксозните бункери, в които свръхбогатите планират да се спасят от бъдещ апокалипсис

Според книгата на Дъглас Рашкоф софтуерните милиардери строят първокласни бункери на Страшния съд.

Рашкоф, който постоянно написа за бъдещето на технологиите, е прочут с връзката си с ранната киберпънк просвета. Разказва, че е бил поканен в далечен курорт, с цел да беседва с петима от най-богатите хора в света за бъдещето на планетата. Не прецизира кой е разговарял с него в курорта, само че споделя, че най-малко двама от мъжете са били милиардери.
          Неколкократно е бил питан за най-хубавите способи да се оцелее след климатичните промени или публичния колапс.
Богаташите в детайли описвали проектите си за създаване на подземни бункери и отбягване на това, което наричали „ Събитието “.

Главният изпълнителен шеф на брокерска къща изясни, че съвсем е приключил построяването на лична система от подземни бункери, и попита: „ Как да запазя властта над силите си за сигурност след „ Събитието “? Събитието. Това беше техният евфемизъм за екологичен срив, обществени безредици, нуклеарен гърмеж, слънчева стихия, неукротим вирус или злоумишлен компютърен хак, който ще срине всичко. “

В обява за The Guardian Рашкоф акцентира някои от фирмите за оцеляване, които свръхбогатите употребяват, с цел да изградят своето бягство.
Това са най-много Vivos и Rising S Company.
Vivos и Rising S Company откават да дават детайлности за съответни клиенти или планове, по които са работили, базирайки се на съображения за дискретност.

Vivos продава убежища, които всъщност съставляват първокласни подземни жилища. Укритията на Vivos се построяват в преустроени уреди от Студената война и ракетни силози по целия свят.

Обектите действат като комплекси, в които хората могат да се събират в общи елементи, както и да поддържат свое персонално пространство.
Един от най-луксозните обекти на Vivos е Europa One.
Намира се в Германия и дава на обособени фамилии над 230 кв. м жилищна повърхност. Компанията популяризира мястото като най-големия частен заслон в света. Той разполага с голям брой улеснения и ще действа съвсем като лично село с бар, параклис, басейни и други

Мястото е проектирано по този начин, че да се грижи за психологичното здраве на жителите. Опитва да симулира естествена светлина в подземния заслон. Мястото ще разполага и с киносалон, градина и вместилище за вино.
Въпреки привлекателността на първокласните уреди, Рашкоф съобщи, че се съмнява, че обектите ще могат да оцелеят при същински апокалипсис.
Вероятността един укрепен бункер фактически да отбрани жителите си от действителността е доста дребна. От една страна, затворените екосистеми на подземните уреди са неуместно нежни. Само известните незнайни са задоволителни, с цел да унищожат всяка рационална вяра за оцеляване.
Обяснява Рашков пред Guardian. Vivos предлага и по-скромни условия за настаняване в обект в Южна Дакота.
Vivos споделя, че нейните приюти са проектирани по този начин, че да разрешават на жителите да работят най-малко една година, без да се постанова да се връщат във външния свят. Компанията съобщи, че клиентите ѝ не са от най-елитния 1%. По-скоро са добре образовани, средностатистически хора, които са добре осведомени с настоящите международни събития.

Има внезапен растеж на интереса към нейните убежища при започване на пандемията, както и при нападението на Русия над Украйна. Онлайн, цените за кандидатстване във Vivos стартират от 35 000 $ на човек, като за лица с основни умения за оцеляване се оферират „ обилни отстъпки “.
Цените на Rising S стартират от 40 000 $.
Но първокласната серия стартира от към 3,78 млн. $. Най-скъпият заслон на компанията коства към 14 млн. $, оповестиха от компанията за Insider.

Често персонализира своите убежища за първокласни клиенти и е вграждала в убежищата си всичко – от операционни зали до конюшни, стрелбища, баскетболни стадиони и пространства за рандеман на криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР