Според информация на руската медия Октагон“ представителството е учредено преди

...
Според информация на руската медия Октагон“ представителството е учредено преди
Коментари Харесай

Кумът на Путин Медведчук включи Сърбия активно в проруското пропа...

Според информация на съветската медия „ Октагон “ представителството е учредено преди два месеца. Сръбският бизнесмен Драган Станоевич, основан в Украйна представител на сръбския клон на придвижването, удостовери пред в. „ Данас “ информацията.

 

„ Познавам политическата система в Украйна. Формално и юридически аз съставлявам (движението в Сърбия), само че цялата организация е тяхна “, разяснява Станоевич, визирайки Медведчук и още 15-20 публицисти, политолози и деятели от Украйна, които са част от придвижването, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Целта на „ Втора Украйна “ по думите на Станоевич е интеграцията на украинците, които са „ на друго от формалното мнение “.

 

„ Идеята е да се занимаем с украинците в Сърбия, да проверим дали им би трябвало някаква помощ. Това е грижа за хората, които са отвън Украйна “, уточни Станоевич и добави, че това не е политическа, а социална акция.

 

Той означи, че в Сърбия съществуват голям брой организации за помощ на украинци, които „ сортират и класифицират хората “ дали са проруски или проукраински настроени.

 

Създаването на плана „ Втора Украйна “ от Виктор Медведчук бе оповестено през април тази година, показва „ Октагон “. Международното обществено придвижване „ За развиването на обществото „ Втора Украйна “ е записано публично през юни в Москва. Д

 

Декларираните цели на плана са „ заверка, обществена акомодация, намиране на работа “ и друга помощ за жителите на Украйна. Към момента има пет дейни центъра на придвижването – в Москва, в Ростов на Дон, Краснодар, Белгород и Симферопол. Организацията дава обещание и дарове за Нова година за „ децата на всички украинци, които се включат “.

 

През януари 2023 година, почти по същото време, когато Медведчук бе лишен от украинско поданство, той стартира да основава " Втора Украйна " като политическо придвижване в обществените мрежи.

 

Съобщенията им повтарят кремълската агитация за " луди нацистки бандити ", налагащи " сатанизъм и безвластие ", " свещената война на Зеленски против Киевско-Печорска лавра " и голям брой други внушения.

 

Наричан " тъмния принц " на украинската политика, Виктор Медведчук е водач на проруската партия в Украйна " Опозиционна платформа - За живот ". През април 2022 година той е задържан от украинските специфични служби и и откриване на държавна загадка. През септември 2022 година е, след което е лишен от украинско поданство.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР