Според Георги Георгиев на фирмите може да се плати, но

...
Според Георги Георгиев на фирмите може да се плати, но
Коментари Харесай

Георги Георгиев, ПП: Необходима е нова обществена поръчка за стоителството на АМ ”Хемус”

Според Георги Георгиев на компаниите може да се заплати, само че не по този метод, по който министър Шишков е платил, тъй като самият Шишков е казвал, че този контракт е противозаконен: " Цялата скица е в нарушаване на закона. Министрите Караджов и Шишков трябваше да прекратят тези поръчки и да пуснат нови публични поръчки, като се сложат критерии за качество и цена ", акцентира Георгиев.

 

По думите на Георги Георгиев по сегашните поръчки компаниите не дължат никаква гаранция и не носят отговорност, в случай че нещо се случи с качеството на автомагистралата. В контракта не е записано, че компаниите не реализират строителство, а че ще " доставят материали " и дават наем на машинизация, изясни депутатът от Политическа партия.

 

Георги Георгиев уточни, че работата на прокуратурата е да откри кой е платил на компаниите и за какво: " Искам този, който е нарушил публичния интерес посредством увреждане на бюджета, да си понесе отговорността. Георгиев съобщи, че за пътя Мездра-Ботевград нещата стоят още по-зле и има нарушавания. Той уточни, че е належащо за настоящите поправки да се заплаща по себестойност, а не на цялостна стойност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР