Според една всеизвестна максима котките имат 9 живота. За добро

...
Според една всеизвестна максима котките имат 9 живота. За добро
Коментари Харесай

Колко дълго живее домашната котка

Според една общоизвестна максима котките имат 9 живота. За положително или за неприятно, това не е правилно. Като всички живи същества те също имат един живот. Колко дълъг е той? Това зависи от доста фактори, като за уличните писани междинната дълготрайност е дребна поради заплахите, на които са изложени ежедневно.

Продължителност на живот при домашните котки

Кои фактори въздействат върху продължителността на живота на домашните мъркащи питомци? На този въпрос безапелационен отговор няма и всички заявления за междинна дълготрайност на живота на котките са прекомерно условни и се одобряват единствено за сведение.

Върху продължителността на живот на домашния любим мощно въздействие оказва неговият собственик. Ако кастрира животното, това удължава живота му.

Причина за по-дълъг живот се счита и изолацията от външния свят, като по този начин се заобикалят борбите и случаите, изключително при мъжките котки. Това ще разреши на домашната писана да доближи междинна дълготрайност на живот, а тя е сред 15 и 20 години.

Как да удължим живота на котката?

Сред факторите, които въздействат върху продължителността на котешкия живот, се подрежда храненето на котката. Здравословната котешка храна е една от тайните на дългия живот. Правилното хранене е от първостепенна значимост за положителното здраве на котаците и оттова за дълголетието.

Друг значим фактор е придвижването. То обезпечава дълъг и благополучен живот на домашните пухкави питомци. Те би трябвало да играят, да се движат и забавляват, да имат задоволително места за катерене. Нищо, че прекарват цялото си време у дома.

Несъмнено котките са измежду най-дълго живеещите домашни любимци. Ако се хранят вярно, в случай че са здрави и щастливи, те ще радват стопаните си дълги години.

Друг фактор, влияещ върху опцията за постигане на достолепна котешка напреднала възраст, е породата. Вижте в горната изложба къса информация за междинната дълготрайност на живот на най-разпространените породи котки за домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР