Според един от изтеклите секретни документи на американското разузнаване унгарският

...
Според един от изтеклите секретни документи на американското разузнаване унгарският
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Орбан посочил САЩ като един от трите главни противника на партията си

Според един от изтеклите секретни документи на американското разузнаване унгарският министър председател Виктор Орбан е определил Съединени американски щати като един от " трите основни съперника " на партията му ФИДЕС - Унгарски цивилен съюз, по време на съвещание на 22 февруари, отдадено на политическата тактика, заяви в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Документът се базира на информация от посолството на Съединени американски щати в Будапеща, като разузнаването прави оценка думите на Орбан като " ескалация на равнището на антиамериканската му изразителност ". 

Пресцентърът на унгарското държавно управление не е дал отговор на молбата на " Вашингтон пост " за коментар. 

Десният водач популист стартира да се изрича все по-често против Вашингтон, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба, отбелязва американският вестник. Орбан постоянно показва възхищението си от някогашния държавен глава Доналд Тръмп.

След като предходната година унгарският министър председател си направи профил в " Туитър ", той загатна в първия си пост своя " добър другар " Тръмп, а няколко дни по-късно го дефинира като единствената " вяра за мир " в Украйна, написа още американският ежедневник. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР