Според Eat This, Not That! (ETNT), това заключение са направили

...
Според Eat This, Not That! (ETNT), това заключение са направили
Коментари Харесай

Учени изчислиха кой е най-добрият продукт за работата на мозъка

Според Eat This, Not That! (ETNT), това умозаключение са създали учени от Медицинския факултет на Университета на Източна Англия в Норич.

Те изследвали 60 души на възраст 50-80 години. Лиофилизиран прахуляк от алена боровинка е добавян към диетата им в продължение на 12 седмици. След края на опита станало ясно, че тези, които са получили праха, имат по-добра памет и действие на нервната система от тези, на които не е даван.

„ Резултатите от това изследване са доста обнадеждаващи, изключително като се има поради, че релативно краткотрайната консумация на червени боровинки докара до обилни усъвършенствания в паметта и невронната функционалност “, съобщи създателят на проучването доктор Дейвид Возур Вазур.

" Но остава да се види дали тези резултати се следят при хора с лек когнитивен спад или невродегенеративни разстройства. "

Експертът прибавя, че най-хубавото, което човек може да направи, с цел да остане в добра форма, е да преразгледа диетата си като цяло. Лекарите считат, че в ежедневното меню...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР