Според доклад на Bloomberg от 5 май Министерството на правосъдието

...
Според доклад на Bloomberg от 5 май Министерството на правосъдието
Коментари Харесай

Binance е изправена пред ново разследване от страна на Министерството на правосъдието

Според отчет на Bloomberg от 5 май Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ) сега проверява евентуални нарушавания на съветските наказания от страна на Binance.

Отделът за национална сигурност на Министерството на правораздаването се концентрира върху определянето на това дали Binance, дружно със своите ръководители, са избегнали наказания, свързани с нахлуването на Русия в Украйна.

Санкциите от този темперамент бяха наложени към началото на 2022 година и в отговор Binance хипотетично ограничи услугите си за Русия през април 2022 година

Източниците на Bloomberg разкриват , че това следствие върви редом с друго настоящо следствие, провеждано от наказателния отдел на Министерството на правораздаването.

Важно е да се означи, че все още нито Binance, нито нейните ръководители са публично упрекнати в някакви нарушавания.

Освен това самото следствие не е публично оповестено, а Bloomberg се базира на информация от пет лица, осведомени с въпроса.

Според същите източници Binance и преди се е заела с Министерството на правораздаването за решение на въпроси, свързани със спазването на законодателството, по-специално във връзка с избягването на иранските наказания.

Освен това на 4 май сенатор Елизабет Уорън загатна присъединяване на Binance в обработката на криптовалута, обвързвана с иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война.

На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) повдигна обвинявания против Binance, потвърждавайки, че платформата е разрешила на потребителите да получат противозаконен достъп до артикули.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР