Според данни на Пътната полиция, 70% от катастрофите там се

...
Според данни на Пътната полиция, 70% от катастрофите там се
Коментари Харесай

Заради многото катастрофи, забраняват изпреварването в Кресненското дефиле

Според данни на Пътната полиция, 70% от злополуките там се случват поради погрешно изпреварване или поради придвижване с несъобразена скорост.

В момента в дефилето е въведено краткотрайно ограничаване на скоростта от 50 километра в час. До началото на дейния летен сезон тази възбрана ще стане непрекъсната.

От през днешния ден влизаме в три поредни почивни дни, което ускори трафикът. Очаква се на следващия ден той да бъде още по-натоварен. Тази вечер поданици на Симитли пък излязоха на митинг, като блокираха придвижването по пътя за Банско и придвижването по интернационалния път за Гърция, предава Българска национална телевизия.

За едно денонощие през Кресненското дефиле минават над 11 000 автомобила. Временните ограничавания при придвижване ще останат до юни месец. Дотогава ще бъдат издигнати площадки, на които тежкотоварните камиони ще отбиват, с цел да пропущат трафика.

На всеки километър ще има знак, който ще ни споделя, че е неразрешено изпреварването в границите на 16-те километра от Кресненското дефиле и ще има едни спомагателни табели за сигнализация които ще ни споделят, че изпреварването е неразрешено и че в оста на пътя има спомагателна маркировка и спомагателни физически разделители, изяснява инж. Десислава Паунова.

Следващият стадий от плана за безвредно напредване в Кресненското дефиле планува въвеждане на изцяло видеонаблюдение, което да следи за нарушавания.

Това се постанова, защото в последните 5 години в този сектор са настъпили 246 транспортни катастрофи, от тях има 24 починали, добавя инж. Десислава Паунова.

Според хора, които постоянно пътуват в дефилето възбраната за изпреварване ще докара до понижаване на злополуките, стига обаче да не се нарушава.

Три стационарни камери ще седят за нарушавания в рисковия сектор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР