„Споразумението за брекзит дава сигурност“, категоричен е посланикът на Великобритания

...
„Споразумението за брекзит дава сигурност“, категоричен е посланикът на Великобритания
Коментари Харесай

Посланикът на Великобритания у нас: Споразумението за брекзит дава сигурност

„ Споразумението за брекзит дава сигурност “, безапелационен е посланикът на Англия у нас Роб Диксън. Това е първото посещение на новия дипломат в ефирен ефир.

„ Сключихме съглашение и за съдействие, това е добра вест. То урежда митническите такси. Търговският оборот сред Европейски Съюз и Англия е 688 милиарда лири. Това съглашение носи и сигурност както за българите, по този начин и за британците тук “, съобщи Диксън.

По думите му договорката дава опция на комерсиалните субекти да възнамеряват бъдещето си.

Диксън е безапелационен, че правата на студентите и на двете страни са обезпечени. „ Ще има достъп за всеки, който желае да пристигна, само че ще би трябвало да се извадят студентски визи “, изяснява посланикът.

Една от значимите тематики е по какъв начин се трансформират изискванията за сезонните служащи. „ Миналата година въведохме една пилотна скица с точкова система за тези, които желаят да работят непрекъснато във Англия, в това число и в земеделския бранш. Сезонните служащи би трябвало да аплайват по нея. Ако е за период по-дълъг от шест месеца, имат потребност от виза “, изяснява Диксън.

Посланик разясни, че на територията на Англия живеят над 200 хиляди българи и техните права остават предпазени по съглашението сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

На въпрос дали всичко около брекзит дефинитивно завърши, Диксън разяснява, че договорката дава последователност, сигурност и предвидимост. „ Дава ни опция да продължим напред, разрешава ни да играем нашата лична роля на интернационалната сцена “, сподели още посланикът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР