Споразумението между Украйна и Русия бе постигнато с посредничеството на

...
Споразумението между Украйна и Русия бе постигнато с посредничеството на
Коментари Харесай

Ердоган вярва, че Путин искал да удължи зърнената сделка frognews.bg

Споразумението сред Украйна и Русия бе реализирано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации и бе удължено един път за два месеца през май. Вчера обаче последният транспортен съд със зърно напусна пристанището на Одеса, а бъдещето на тоновете зърно от Украйна сега е неразбираемо. Руската страна упорства да се вдигнат рестриктивните мерки за експорт на торове от страната, което съгласно Москва не е било изпълнено. Москва от дълго време се оплаква, че остават спънки пред нейния експорт на зърно и торове, макар че те не са били директно глобени от Запада, и показа поредност от претенции, които съгласно нея не са били изпълнени.

" Въпреки изказването, направено през днешния ден, имам вяра, че съветският президент Путин желае продължение на този филантропичен мост “, сподели Ердоган, добавяйки, че двамата мъже ще беседват при завръщането на Ердоган от пътуването му до страните от Персийския залив в сряда.

Не е ясно обаче по какъв начин би минал сходен диалог. Анкара се трансформира в черна овца за Русия след решението й да разреши на Швеция да се причисли към НАТО.

" Ще обсъдим и по какъв начин можем да действаме, с цел да отворим пътя за превозването на съветски торове и зърно ", уточни Ердоган. 

Москва съобщи, че ще се върне към съглашението незабавно щом съветската част от съглашението бъде изпълнена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР