Спорът за взаимните задължения между ЕС и САЩ, наложени във

...
Спорът за взаимните задължения между ЕС и САЩ, наложени във
Коментари Харесай

Airbus призова да се прекрати търговската война със САЩ заради субсидии

Спорът за взаимните отговорности сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, наложени по отношение на дългогодишната спекулация Airbus-Boeing, би трябвало да бъде позволен. Това мнение изрази в събота шефът на Airbus Гийом Фори, говорейки в ефира на радиостанцията.

" В Съединените щати има мита за самолетите на Airbus, които влизат в страната. Подобни мита от 15% се ползват за внасяните в Европа самолети на Boeing. Сега, по време на пандемията, това има негативно влияние върху всички (страни по спора). Трябва всички да стигнат до " преустановяване на огъня " и вярно споразумяване на този въпрос ", сподели Фори, представен от. 

Търговският спор сред Вашингтон и Брюксел поради Boeing и Airbus продължава от 2004 година Двете страни се упрекват взаимно в нарушение на разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) и даване на неразрешени държавни дотации на техните авиационни производители. През 2019 година органът за споразумяване на разногласия в СТО откри нарушавания на разпоредбите на организацията по делото Airbus, което даде законното право да вкара изравнителни мита от Съединените щати. През 2020 година обаче беше взето сходно решение в интерес на Европейски Съюз по случая с Boeing. Администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп още през 2019 година вкара митнически цени против Европейски Съюз по делото Airbus за общо към 7,5 милиарда $. На 9 ноември предходната година Европейски Съюз отговори на този ход като вкара нови мита върху селскостопанските и промишлени артикули от Съединени американски щати на обща стойност 4 милиарда $ годишно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР