СподелиЗаради повишена заболеваемост грипна епидемия е обявена в област Габрово

...
СподелиЗаради повишена заболеваемост грипна епидемия е обявена в област Габрово
Коментари Харесай

Пловдив и Габрово вече са в грипна епидемия

Сподели
Заради нараснала заболеваемост грипна зараза е оповестена в област Габрово и област Пловдив, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Временните ограничения, които се вкарват от 22 януари до неделя – 28 януари, са: прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; прекратяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации; осъществяване на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

Предвид циркулацията на грипни вируси на територията на страната, Министерството на здравеопазването припомня, че носенето на маски и спазването на отдалеченост при скупчване на хора, са целесъобразни за предотвратяване от заразяване с грип, ковид и остри респираторни болести.

Заради оповестената грипна зараза, в Габрово е анулирано плануваното празненство на 22 януари честване на Деня на родилната помощ в МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ АД, оповестиха от регионалното лечебно заведение.

В Пловдив оповестената грипна зараза не значи, че децата ще са в грипна почивка, разгласи на 19 януари доктор Сийка Димчева, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в града.

Грипна зараза и в област Смолян влезе в действие от 18 януари, като ще продължи до 24 януари 2024 година

Решението за област Смолян е взето въз основа на повишение на заболяемостта от грип и остри респираторни болести, дотигнала епидемиологични стойности от 268,9 болни на 10 000 население, както и даказана циркулация на грипни вируси в Смолянска област.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР