СподелиИзборът на председател на Столичен общински съвет продължава да боксува.

...
СподелиИзборът на председател на Столичен общински съвет продължава да боксува.
Коментари Харесай

Без резултат: Столичен общински съвет отложи заседанието си за 25 януари

Сподели
Изборът на ръководител на Столичен общински съвет продължава да боксува. Светлина в края на тунела наподобява пробива, откакто през днешния ден 56 общински съветници гласоподаваха „ за “ съвещанието да се отсрочи за 25 януари.

Заседанието трябваше да бъде първото за 2024 година и имаше една единствена точка в дневния ред – избор на ръководител на Столичния общински съвет.

Това беше следващият опит за избор на ръководител, откакто на 18 декември 2023 година петият опит беше несполучлив. Тогава бяха извършени две гласувания сред претендента на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) – Грети Стефанова и претендента на „ ИТН “ – Пламен Данаилов.

„ Разговорите, който имахме, дават известна вяра, че може да намерим решение. В момента на масата има две оферти – със своите мощни и слаби страни “, съобщи единственият общинар на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, който направи и предлагането за отсрочване на днешното съвещание.

„ В идната седмица, с присъединяване на кмета, въпреки всичко може да се организира разговор “, добави Контрера.

От общо 57 дали своят вот, 56 се съгласи, а единствено водещата съвещанието Грети Стефанова се въздържа.

На 9 януари кметът на София Васил Терзиев сподели на конференция в Столичната община, че се надява този четвъртък да има напредък и да има определен ръководител, с цел да тръгне работата на Съвета.

Вчера обаче на среща в Столичната община на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) (Спаси София), „ ИТН “ и общинския консултант Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация дружно с кмета на София Васил Терзиев стана ясно, че изборът на ръководител ще бъде отсрочен, с цел да има време за продължение на диалозите.

На срещата през вчерашния ден от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) (Спаси София), дружно с кмета на София Васил Терзиев, направиха предложение за ротационно председателство в Столичния общински съвет (СОС) в период от една година. „ На масата “ е и друго предложение, направено през вчерашния ден от Карлос Контрера и Вили Лилков, подкрепено и от Има Такъв Народ за краткотраен ръководител на СОС до приемането на бюджета на Столичната община. От ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не участваха в срещата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР