Списъкът Магнитски ще има мобилизиращ ефект относно послания, свързани с

...
Списъкът Магнитски ще има мобилизиращ ефект относно послания, свързани с
Коментари Харесай

Буруджиева: БСП изключва изборджиите си, кампанията към левия електорат ще е битка за промиване на мозъци

" Списъкът " Магнитски " ще има мобилизиращ резултат по отношение на послания, свързани с смяната, анти-ГЕРБ, т.е. послания, присъщи за Политическа партия и Демократична България, само че надали това ще бъде мощна поддръжка за тяхната акция ". Това разяснява пред политологът Татяна Буруджиева.  " Битката в дясно ще минава през такива въпроси и отговори. 2 години към този момент се прави опит акция под логото " Борба с корупцията " да завоюва стабилно властта в България, виждаме обаче, че това не се получава и то не е инцидентно. Нещата са с доста по-дълбоки корени, в сравнение с тази поредна порция " Магнитски " може да посече. Подобни дейности в една акция не способстват за повишение на интензивността ", изрече мнението си тя. 
Според нея върху твърдото ядро на ГЕРБ сходни офанзиви играят ролята единствено на готовност. " По-трудно е да предположим по какъв начин тъкмо ще повлияе и дали това ще провокира външна страна към партиите, свързани тъкмо с тази борба с корупцията ", добави тя. Татяна Буруджиева означи и догадка, изразена от Кристиян Вигенин, който сподели, че тази порция " Магнитски " наподобява на налагане на ползи в енергийния бранш. 

" Ще има разнообразни версии пред гласоподавателите. Ще бъде значимо за хората кой тъкмо споделя нещата като интерпретация за " Магнитски ", разяснява политологът. Това не е първото деяние " Магнитски ", напомни Буруджиева и добави, че при първото нищо изключително не е последвало. Хората ще го одобряват като част от политическата борба, а не като част от борба с корупцията, счита тя. Износът на народна власт не е вероятен, безапелационен бе политологът. Тя разяснява и конгреса на Българска социалистическа партия, на който бяха изключени 14 души:

" Това беше един от предстоящите ходове от страна на Корнелия Нинова, a хората от сплотяващата се левица отвън Българска социалистическа партия конкретизират своето присъединяване в изборите. Те чакаха Нинова да изключи представителите на другомислещите, с цел да се съгласят най-сетне непосредствено да вземат участие в избори в една друга групировка. Реалният резултат от конгреса на Българска социалистическа партия е, че той даде зелена улица на листите на " Левицата ". По думите й конгресът трябвало да изиграе ролята на отваряне на периферии, а не на затваряне на ядра. Всяко изключване от една партия води до изключване на част от гласоподавателите на пази партия, изясни Буруджиева. За изключените тя разяснява: " Това са изборджиите на Българска социалистическа партия - хората, които знаят по какъв начин да вършат избори и да реализират резултати от Българска социалистическа партия, само че те не са от най-енергичните ". " Кампанията при левите гласоподаватели ще е решаваща. Там е борба на интерпретациите. Там е " борба за промиване на мозъци ", добави мнението си тя. Според нея непрестанно се постанова Българска социалистическа партия да изяснява, че води лява политика. Българска социалистическа партия стартира да оспорва личния си електорат с други партии, акцентира политологът и изясни, че партията се пробва да резервира гласоподавателите си, които другояче биха дали своят вот за " Възраждане ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР