Сънищата са нашият таен свят, в който се озоваваме, когато

...
Сънищата са нашият таен свят, в който се озоваваме, когато
Коментари Харесай

Теорията на Юнг за тайния свят на сънищата

Сънищата са нашият скришен свят, в който се озоваваме, когато отидем в царството на Морфей. В него можем да летим, да пътуваме, да срещаме хора и животни без никакви спънки. По този метод нашата душeвност получава прочувственото и физическо прекарване, което ни липсва в действителността.

Ето за какво постоянно сънуваме хора, с които желаеме да бъдем, само че по някаква причина не сме. В сънищата виждаме и неприятни сюжети. Изпращайки ни в безвредното пространство на съня, с цел да проявим експанзия или да изпуснем парата, душeвността ни избавя от сривове и психози. Това важи и за интимните прекарвания, в това число бисексуалните, написа
Какво ни подсказват нашите сънища

Благодарение на сънищата ние осъществяваме мечти и фантазии, които в никакъв случай не бихме се осмелили да изпълним в живота, а в съня си претърпяваме тези страсти с най-малък риск за себе си.

Секс в съня: за какво?

Сънищата не постоянно могат да се поясняват толкоз еднопосочно. Юнг има вяра, че семантичното поле на съня е доста по-широко от самостоятелната рамка, то отразява освен личността на съответен човек, само че и цялото благосъстояние на несъзнаваното - както самостоятелно, по този начин и групово. Това могат да бъдат легенди, митове, приказки, които са ни разказвали в детството.
Нашето несъзнавано изпълва всички тези облици с избран смисъл, с цел да ни ги съобщи по-късно благодарение на знаци. Поради тази причина не се предлага да употребявате съновници, тъй като за всеки човек еднакъв знак може да значи изцяло друго нещо.

За един признакът на кобилата е мощ, мощност, промяна и личностно израстване, а за различен това е нещо необичайно, ужасно и неясно. Напълно допустимо е интимният ви сън да не е за секс, а за приемане на себе си или на някои качества в себе си.

Кошмари

Не би трябвало да се страхувате от сънища, в които умират близки. Често това значи, че връзката с него ще бъде прекратена или връзката ще доближи изцяло ново равнище на взаимно схващане.
Също по този начин мъртвите хора значат съществени промени. Това може да бъде подсказка, че избран стадий от живота е приключен и е време да се подготвите за идващия. Умиращо дете в тълкуването на Юнг значи, че на вашето вътрешно дете му липсва нещо. На първо място, това визира сферата на удоволствието, вдъхновението, творчеството, жаждата за живот, безгрижието и лекотата.

Ако убивате някого насън, обърнете внимание кого - жена или мъж? Теорията на Юнг споделя, че това е или вашето женско, или вашето мъжко начало.
Кошмарите, които виждаме в сънищата, постоянно са отражение на нашите страхове, образувани в детството. Понякога се виждаме на мястото, където сме претърпели най-ужасните усеща или тежки шокове.

Тук е доста значимо да наблегнете сензорния съставен елемент, т.е. това, което ви управлява сега - възприятие на боязън за личния ви живот, неустановеност и така нататък Можете да напишете няколко сюжета едновременно, да изберете този, който ви харесва най-вече, и по-късно да го разработите с психолог или психотерапевт.

Запишете сънищата си

Практиката на осъзнатото сънуване ще ни помогне да дешифрираме посланията на нашето несъзнавано. Сънищата са склонни да изчезват доста бързо, тъй че се пробвайте да ги запишете незабавно след пробуждане, до момента в който сте в сънливо положение.

Опишете съня по този начин, както се случва, без да се пробвате да измисляте, усложнявате или рационализирате, тъй като несъзнаваното поддържа връзка с нас като дете на три до пет години - благодарение на елементарни думи и понятия.

Не забравяйте да наблюдавате телесните си чувства, с какво възприятие сте излезли от този сън, какво сте изпитали - боязън, любознание или неспокойствие. И още един съвет: когато сънувате нещо сходно и желаете да разгадаете символиката на съня, безусловно би трябвало да анализирате какво ви се е случило през последните дни. Най-вероятно е нещо, което е било повода за този сън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР