Спирането на ТЕЦ “Бобов дол” няма да се отрази на

...
Спирането на ТЕЦ “Бобов дол” няма да се отрази на
Коментари Харесай

Ситуацията с ТЕЦ “Бобов дол” няма да се отрази на снабдяването с ток на страната! Това каза директорът на Централното диспечерско управление Пламен Герджиков

Спирането на Топлоелектрическа централа “Бобов дол” няма да се отрази на снабдяването с ток на страната. Това сподели за “Хоризонт” шефът на Централното диспечерско ръководство Пламен Герджиков. Въглищната централа, която е част и от по този начин наречения “студен резерв”, спря краткотрайно работа поради ниските цени на енергийната борса, съобщи БНР.

Заради планов ремонт е спрян и един блок от АЕЦ “Козлодуй” – това е хилядамегаватовият 5-ти блок на централата. В момента потреблението на ток е нормалното за сезона – към 3 хиляди и 600 мегавата, главното произвеждане е от въглищни централи и има задоволително аварийни мощности, сподели Пламен Герджиков:

“В момента в системата има хиляда мегавата запас в термични централи и над 2 500 мегавата запас във Водноелектрическа централа. В момента има доста произвеждане от вятърни сола и тяхното изкупуване, според Закона за силата е с приоритет. Ако вечерта, когато към този момент няма да има солар, те ще бъдат сменени с работата на Водноелектрическа централа.

Според данните на енергийната ни борса, цената на търгувания през днешния ден ток е 40 лв. за мегаватчас.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР