Спиди АД е в процес на придобиване на 100% от

...
Спиди АД е в процес на придобиване на 100% от
Коментари Харесай

"Спиди" преговаря за покупката на "Рапидо"

Спиди " АД е в развой на придобиване на 100% от дяловете на " Рапидо Експрес енд Лоджистикс " ООД, оповестиха от компанията - кандидат-купувач.

Цената ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро, като крайната сума ще зависи от съответните финансови резултати на " Рапидо ". Тя ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. Сегашното управление на " Рапидо " ще продължи да ръководи компанията през идващите три години. " След покупката на дяловете, " Рапидо " ще продължи да работи с фокус върху електронната търговия, като компанията ще се възползва оптимално от потенциала на логистичната мрежа на " Спиди " в страната и района ", разяснява Данаил Данаилов от " Спиди " АД, представен в прессъобщението " За клиентите на " Рапидо " няма да има промени. Компанията остава на пазара като компания и марка, с фокус върху характерните потребности на нашите онлайн клиенти. Същевременно ще използваме отличните оперативни благоприятни условия на " Спиди ", както и новата им офисна мрежа от близо 400 точки. Това сигурно ще способства задопълнително развиване на услугите ни като качество и наличие при по-изгодни условия ", разяснява Радослав Крумов от " Рапидо ".
Придобиването ще усили пазарния дял на " Спиди " и ще даде опция за в допълнение нарастване на потребителската база на компанията.Сделката е импортирана за регулаторно утвърждение в Комисията за защита на конкуренцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР