Спецпрокуратурата решава - на кои от задържаните 16 души при

...
Спецпрокуратурата решава - на кои от задържаните 16 души при
Коментари Харесай

Решават на кои от задържаните при вчерашните акции да повдигнат обвинения

Спецпрокуратурата взема решение - на кои от арестуваните 16 души при вчерашните акции в Комисията по хазарта и в няколко офиса на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от да повдигне обвинявания.

8 души са отведени за разпит от комисията, в това число и ръководителят ѝ Александър Георгиев  Александър Георгиев Александър Георгиев e роден през 1971 година Има висше юридическо обучение от СУ "Св. Климент, който бе арестуван. Разследващите ревизират - по какъв начин и за какво частни уредници на
хазартни игри са плащали по-малко налози, без интервенция от страна на контролния орган.

Спецакция против Божков! Полицаи с качулки нахлуха в офисите му

Скандалът в
хазарта стартира откакто Държавната финансова ревизия разгласи, че Спортният тотализатор и частните лотарийни игри са плащали разнообразни данъци на страната, начислявани по разнообразни ставки. В резултат на това, частните оператори са ощетили фиска с 210 милиона лв..



Александър Георгиев, ръководител на Държавната комисия по
хазарта (ДКХ)

Заради следствието, предприемачът Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от се снабди със 7 обвинявания, а за задържането му е издадена и европейска заповед за арест.

Гешев: На Божков са повдигнати 7 обвинявания, разгласен е за общодържавно и интернационално търсене! Шефът на ДКХ е арестуван за 24 часа

Novini.bg напомня, че през вчерашния ден Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиса на Божков на ул. "Московска " в София, Национална
лотария и Държавната комисия по хазарта. На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, свързани със залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

Влязоха и в Комисията по
хазарта. Отведен е ръководителят Александър Георгиев

През 2014 година "Националната
лотария " не заплати нито един лев налог, вследствие на "забравен текст " в закона, съгласно който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 година бе въведен налог 15% от оборота на сдруженията с лиценз за осъществяване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, "Националната лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.

Васил Божков години наред заплаща по-ниски държавни такси и по този начин икономисва стотици милиони. Държавата мълчи. Докога?

Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов  Цветомир Найденов Цветомир Найденов е роден на 28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и надзор в, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, акционер в "Национална Лотария " както и в Еврофутбол, Евробет, и други Многократно са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна процедура би трябвало да бъде веднъж вечно прекъсната и страната е належащо да се намеси уверено.

Цветомир Найденов: Проблемът с неплащането на налози на Васил Божков е най-малкият му проблем

Малко откакто абсурдът се разрасна от АДФИ оповестиха, че сумата, която не е събрана от обособените уредници на
хазартни игри, е доста огромна, а водачът на НФСБ Валери Симеонов даже изиска да бъдат направени промени в Закона за хазарта. Те минаха на първо четене в Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, а преди този момент получиха и поддръжката на премиера Бойко Борисов.

АДФИ: Две от компаниите на Васил Божков са ощетили страната с доста над 210 млн. лв., инспекциите не престават, сумата се обрисува да бъде доста по-голяма!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР