Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global Press, Гросгерау, Германия Плаващ

...
Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс,
Global Press, Гросгерау, Германия Плаващ
Коментари Харесай

Плаващият бокс или корабът-майка на Extrem E

Специално за auto-press.net от Андреас Райнерс, Global Press, Гросгерау, Германия

Плаващ бокс за бегачки. Сериозно ли? Да, именно по този начин. Това, което изначало звучеше като първоаприлска смешка, сигурно е необичайно, само че в същото време важно средство от новата спортна серия Extreme E за реализиране на избраните им дългосрочни цели.

В същото време потреблението на транспортен съд е и умно логистично решение. Защото целите са амбициозни и стъпват на три стълба - електрификация, околната среда и равенството. По принцип организаторите на спортната серия желаят да посочат последиците от изменението на климата. И дават образец като се стремят да бъдат възможно най- “зелени “.

Корабът с име Св. Елена би трябвало да е климатично удобна фигура, така като екологичният му отпечатък ще бъде много по-малък, в сравнение с при обичайното пътуване със аероплан на участниците и пренасянето по въздуха на състезателните им машини до дестинациите на кръговете в серията - Саудитска Арабия, Сенегал, Гренландия, Бразилия и Аржентина. С него екологичният „ отпечатък “ би трябвало да е около две трети по-малък.

В същото време създателят на поредицата Алехандро Агаг дава обещание -„ Ще минимизираме маршрутите си по целия свят и ще ги усъвършенстваме “. През 2021 година Extreme E ще транспортира цялото си съоръжение, включително електрическите всъдеходи на деветте тима, по море.

RMS "Св. Елена ", който е някогашен британски пощенски транспортен съд, е реновиран и модернизиран за новите си задачи, като се използват зелени емисионни технологии на цена от порядъка на няколко милиона евро. Може би най-големият ъпгрейд се отнася до моторите на 30-годишния кораб, които бяха изцяло възобновени.

"Това е едно от най-важните неща, които направихме, с цел да понижим екологичния отпечатък. Преди корабът работеше на тежко гориво, а в този момент се задвижва от морски дизел с ниско наличие на сяра. Изцяло възстановихме моторите и преработихме всички цилиндрови блокове ", сподели Алън Уилсън, който е управляващ шеф в Wilson Ship Management, който се е погрижил за преобразуването.

Преустройството се е наложило още и поради повода, че„ Света Елена “ вече не е млада - издигната е в Абърдийн и е пусната на вода на 31 октомври 1989 г. 7000-тонният транспортен съд е дълъг 105 метра и широк 19,20 метра.

Корабът има две съществени преимущества - може не единствено да транспортира оборудването, но и до 155 пасажери. Освен това, благодарение на личните си кранове, той е независим от пристанищата и инфраструктурата при петте дестинации на спортната серия.

„ В Kaгерлусуаг в Гренландия, да вземем за пример, можем да отидем напряко до залива, около който се развива надпреварата и да разтоварим кораба тъкмо там “, обяснява Агаг - „ Ако трябваше да използваме нормален контейнеровоз, трябваше да стигнем до най-близкото до задачата ни контейнерно пристанище и по-късно да транспортираме всичко по шосе ".

На мястото на съответния кръг от надпреварата корабът служи като падок, в който тимовете и машините ще са настанени по време на събитията. Но корабът няма да е тип целогодишно мечтано пътешестване с транспортен съд за водачите, шефовете на на екипи и механиците – регламентът позволява на по седем членове на екип да пътуват със аероплан до състезанията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР