Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън заяви

...
Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън заяви
Коментари Харесай

Вашингтон е готов за конструктивни преговори с Пхенян

Специалният делегат на Съединени американски щати за Северна Корея Стивън Бигън съобщи през днешния ден, че Вашингтон е подготвен за градивни договаряния с Пхенян за последващи стъпки по съглашението за денуклеаризация, реализирано сред двете страни предходната година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Южнокорейското министерство на външните работи заяви, че Бигън е споделил това на среща с южнокорейския си сътрудник И До-хун. По думите му Съединени американски щати желаят да реализират " едновременен и паралелен " прогрес по съглашението, контрактувано сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Мен-ун предходната година в Сингапур.

През февруари т. година във Виетнам Тръмп и Ким не изгладиха различията си по проекта на Съединени американски щати Северна Корея да се откаже от нуклеарния си боеприпас в подмяна на облекчение на интернационалните наказания.

Срещата на американския и южнокорейския специфичен делегат за Северна Корея се организира преди идното в края на тази седмица посещаване на Тръмп в Южна Корея. Американският президент ще беседва с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, като се чака двамата да обсъдят по какъв начин да бъде обновен изпадналият в застой разговор с комунистическия Север. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР