Специализираният наказателен съд в момента снема вината само от себе

...
Специализираният наказателен съд в момента снема вината само от себе
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев за подслушванията: През годините виждаме задълбочаваща се политизация на службите

Специализираният углавен съд сега снема виновността единствено от себе си, само че и другите съдилища биха могли да глобяват потреблението на СРС, уточни в предаването „ Лице в лице “ Тихомир Стойчев – специалист по национална и интернационална сигурност.

Днес от Специализирания углавен съд оповестиха, че не са издавали позволение за използването на специфични разследващи средства по отношение на сегашния министър-председател.

През предходната седмица ген. Атанас Атанасов от „ Демократична България “ разгласи, че има данни, че 32-ма политици са били подслушвани от от звено „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС. За следени политици удостовери и служебният силов министър Бойко Рашков, като съобщи, че и по отношение на премиера ген. Стефан Янев е било прилагано СРС.

„ Много инспекции трябват в този момент, с цел да се види, в случай че тези 32 случая фактически висят “, означи Тихомир Стойчев. Според него постоянно могат да се намерят учредения за подслушване. По думите му ген. Атанасов се прави на сюрпризиран, че това се е случвало. Той подвига топката в този момент към служебното държавно управление, счита специалистът.

„ Трябва да се върнем обратно към историята, с цел да забележим, че причинно условните връзки за подобен тип политическа престъпност – приложимост на службите целево, потребление на малките врати на законите, с цел да се ползват СРС-та против съперника, всъщнос са част от нашето съществуване “, добави Тихомир Стойчев.

„ Виждаме през годините една задълбочаваща се политизация на тези служби, не до техните върхове, а до техните ниски и междинни нива “, означи той.

Според специалиста предпоставките за корист със службите и със СРС като техен инструмент са заложени прекомерно от дълго време.

„ Когато се направи опит това да бъде регламентирано, се оказа, че мнозина са заинтригувани да останат малки врати в законите. Други, посредством промени на службите, да си обезпечат партизани, които да им бъдат правилни и да ги слушат и да употребяват този инструментариум не за отбрана на националния и публичния интерес, а с цел да пазят партията, която им е дала благоприятни условия за заемат високи позиции “, изясни Тихомир Стойчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР