Специализираният наказателен съд остави "под стража" и четиримата задържани за

...
Специализираният наказателен съд остави "под стража" и четиримата задържани за
Коментари Харесай

Остават в ареста четиримата задържани за имотни измами

Специализираният углавен съд остави "под стража " и четиримата арестувани за имотни измами, съобщи БНР. Според магистратите, против тях са събрани задоволително доказателства, че са лишили парцели на самотни възрастни хора и хора с психологични болести.

Има и заплаха на независимост те да извършат нови закононарушения. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд. Престъпна група, в която е членувал и някогашен нотариус, е съумяла да отнеме 23 парцела за към 300 000 лева от самотни възрастни хора и хора с психологични болести.

Други девет парцела са били избавени, с помощта на намесата на спецпрокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи. Четиримата участници в незаконната група за имотни измами бяха изправени довечера пред Специализирания углавен съд, който би трябвало да реши да ги остави ли за непрекъснато в ареста. Бившият нотариус е подпомагал групата с съвещания и им е препоръчвал при кого да отидат за завършване на покупко-продажбите. Няма данни обаче в схемата да е забъркан настоящ нотариус, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Отстраненият нотариус е Борис Янков - редови член на групата, дружно с Любомир Янев и Емил Янев. За началник спецобвинението сочи Георги Янев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР