Специализираната прокуратура участва в разследване на българска престъпна група за

...
Специализираната прокуратура участва в разследване на българска престъпна група за
Коментари Харесай

Разбиха българо-немска престъпна група за наркотици! Арестувани са 12 души

Специализираната прокуратура взе участие в следствие на българска незаконна група за разпространяване на опиати, настояща във Франкфурт на Майн, Германия. На 23 ноември, в осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн, Спецпрокуратурата и ГДБОП направиха дейности по следствие на проведена незаконна група от български жители за държане и разпространяване на опиати на територията на Германия, оповестяват от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е формирано в края на 2020 година от Прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани дейности с Федералната престъпна работа, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП в края на предишния месец са провели взаимна полицейска интервенция на територията на двете страни - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

Първоначално са арестувани 12 българи, като на петима от тях са повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в проведена незаконна група, настояща във Франкфурт, за владеене и разпространяване на опиати. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са конфискувани доста доказателства по следствието.

При осъществените претърсвания на адреси в град Попово и село Кардам са открити документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони и други доказателства, свързани незаконната активност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР