Специализираната прокуратура разпита още един зам.-министър на екологията за водната

...
Специализираната прокуратура разпита още един зам.-министър на екологията за водната
Коментари Харесай

Разпитаха втори зам.-министър за водната криза в Перник

Специализираната прокуратура разпита още един зам.-министър на екологията за водната рецесия в Перник, оповестява Българска национална телевизия.

Става въпрос за Атанаска Николова, която е отговаряла за ръководството на водите до лятото на 2018 година Има информация, че тя няколко пъти е ограничавала количества вода, декларирани за промишлено прилагане.

Николова е на мнение, че при преценка за подаването на вода на първо време би трябвало да се обезпечават питейно-битовите потребности. Месечните графици се съобразявали както с равнището на язовира, по този начин и с прогнозите за превалявания.

По нейни думи Министерство на околната среда и водите е длъжно да понижава поръчките за водоползване, в случай че има данни, че е допустима рецесия.

Според Николова водната рецесията в Перник демонстрира, че има пропуски в системата, които би трябвало да бъдат оценени и ограничения да се вземат вътрешно.

Припомняме, в понеделник беше разпитан и заместник-министър Красимир Живков, който дава отговор за водните запаси. Разпитът му продължи над два часа и половина.

В четвъртък предходната седмица министър Нено Димов беше арестуван, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше призната от премиера Бойко Борисов. На този стадий обвиняването против Нено Димов е обвързвано с рецесията с водата в Перник, само че проверяващите работят и по аферата с импорт на отпадък от Италия.

В събота Специализираният углавен съд реши Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста. По време на съвещанието някогашният министър се отбрани, че съзнателно е изпълнявал отговорностите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР