Специализирана прокуратура внесе в съда искания за отстраняване от длъжност

...
Специализирана прокуратура внесе в съда искания за отстраняване от длъжност
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Годеч и заместничката му |

Специализирана прокуратура внесе в съда претенции за премахване от служба на кмета на община Годеч Радослав Асенов и на зам.-кмета на общината Надя Сотирова.

Двамата са привлечени като обвинени за това, че Асенов управлявал, а заместничката му е взела участие в проведена незаконна група за длъжностни и документни закононарушения, нелегално придобиване на пари от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската страна или предоставени от Европейски Съюз за съфинансиране на планове, управлявани от.

Организираната незаконна група е работила на територията на Софийска област и София-град. За присъединяване в нея са привлечени в качеството на обвинени още две лица.

На 11 февруари на територията на Годеч и София бяха осъществени 18 претърсвания и изземвания, в това число в служебни пространства в община Годеч и в Областната дирекция по сигурност на храните. Иззето бе огромно количество бумаги, платежни документи на подставени лица, както и парични суми в лв., оповестяват от спецпрокуратурата.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор на кмета на община Годеч е взета мярка за неотклонение " гаранция в пари " в размер на 90 000 лева Същата по тип мярка е взета и на Сотирова. На двамата обвинени са наложени и забрани да напущат страната.

Събирането на доказателства продължава. Прокуратурата желае премахване от служба на Радослав Асенов и Надя Сотирова, защото закононарушенията, за които са упрекнати, са осъществени по отношение на работата им. Налице са доказателства, че в случай че продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата за премахване от служба на двамата обвинени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР