Специализирана болница за рехабилитация Света Елена 1“ ООД в курорта

...
Специализирана болница за рехабилитация Света Елена 1“ ООД в курорта
Коментари Харесай

Специализираната болница за рехабилитация Света Елена 1 край Варна отвори врати, интересът е огромен!

" Специализирана болница за рехабилитация Света Елена 1 “ ООД в курорта " Св. Св. Константин и Елена " отвори публично порти на 2 май, а ползата е голям, научи Varna24.bg .

Създаването на болничното заведение бе утвърдено с решение на Министерски съвет от 21 септември 2021 година след смяна на статута на хотелски комплекс " Св. Елена ", където има прелестни условия за лекуване и рехабилитация. За задачата постройката е оборудвана с медицинска инсталация и е селекциониран екип от отлични експерти в разнообразни посоки. 

" Болницата разполага със 150 места за рехабилитация и се надяваме да стане обичано място освен за рехабилитация, само че и за отдих и отмора. Комплексът разполага с минерален басейн, където ще бъде практикувана подводна гимнастика от нашите пациенти, като процедурите се управляват от експерт кинезитерапевт.

Пациентите, които могат да употребяват нашите услуги, са хора със болести на опорно-двигателния уред, на периферната и централната нервна система, както и някои пациенти с мускулни дистрофии тогава, когато водолечението в басейна е предложено от доктор за тях.

Престоят по клинична пътека е 7 дни, само че ние сме уверени, че нашите пациенти ще останат извънредно удовлетворени и ще се връщат още веднъж и още веднъж. Ръководим се от правилото, че в случай че не можем да помогнем, сигурно няма да навредим ", показа Сибила Василева, основна мед.-сестра в болничното заведение. 

Според нея добре би било, в случай че страната сложи акцента върху профилактиката и предварителната защита на болесттите, защото, когато тези болести станат факт, рехабилитацията на повреден човек е надалеч по-трудна и лечебният резултат е по-слаб.

Специалистът изясни в детайли стъпките за настаняване на пациент в болничното заведение за рехабилитация " Св. Елена 1 ". 

Личният доктор съгласно недоволствата на пациента го насочва към физиотерапевт. Съвместно двамата разискват положението на пациента и физиотерапевта предлага лекуване в доболничната помощ. Тогава, когато там няма резултат, му се предлага да се постъпи в болничното заведение за по-добър резултат. На регистратурата в комплекса всеки може да получи информация каква документация е нужна за постъпване в лечебното заведение. 

" Към момента ползата към болничното заведение е извънредно огромен като към едно ново украшение, което се появява на пазара. Този интерес ни задължава да постъпим отговорно, с цел да оправдаем доверието на пациента. Здравната каса поема нощувките, храната и главното нещо, за което идват - програмата за терапия и рехабилитация. Ако пациентът има потребност от спомагателни услуги, той се съветва с доктор и би могъл да си закупи спомагателните услуги ", изясни Сибила Василева. 

Тя посочи, че болничното заведение работи с лица над 18-годишна възраст. Комплексът разполага с хубав парк, външен басейн, тенис корт и е прелестно място освен за лекуване, само че и за отдих.  

Васил Пенев е рехабилитатор в комплекса. Той показва по какъв начин се прави масаж в поясната област на пациентка с мускулна дистрофия, който не лекува непосредствено болестта, само че оказва помощ да не се стигне до по-тежки проблеми. Специалистът изясни дали може масажът да спести на пациентите използването на тежки лекарства и при какви болести резултатът е позитивен. В кабинета му се ползва лекуване и терапия с парафин и луга, лекуване с инфрачервена лампа и ултразвук, повлияват се добре пациенти, прекарали инсулт. 

" Тази дисциплинираност изисква сложен метод, тогава резултатите са най-хубави ", добави експертът. 

Пациентката му показа, че се усеща прелестно след процедурите.

Юлияна Димитрова ни вкара в техниката на процедурата " интерферема ", която има обезболяващо деяние и изясни по какъв начин влияе тя върху разнообразни болести.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР