Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,

...
Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,
Коментари Харесай

Най-полезните плодове и зеленчуци през август

Специалисти от московската Държавна ревизия за качеството на селскостопанските артикули, първични материали и храни (MosGIK) поучават  през август да се употребяват пъпеши ,  дини и морски зърнастец  (малки плодчета, употребявани в древността за лекуване на стомашни болести).

" За да напълните организма си с витамини, не пропускайте през август пресни череши, грозде и морски зърнастец. Изненадващо, в морския зърнастец се съдържат до 8% мазнини. В медицината маслото от морски зърнастец се употребява за лекуване на язви и други стомашно-чревни болести, показват от MosGIK пред РИА Новости.
 Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете
Експертите поучават в горещото време да се включи в хранителния режим и любеница – плод с високо наличие на стоманени соли, идеално утоляващ жаждата. „ Пъпешът и динята могат да доставят на организма изчезналите витамин С и каротин “, споделят специалистите.

 g iStock

Сливите и ранните сортове ябълки обичайно зреят през август. Голямото количество захари в тях несъмнено няма да оставят безразлични феновете на гурме. А за тези, които поддържат здравословен метод на живот, е належащо да се означи високото наличие на витамини и потребни макронутриенти в състава на тези плодове и техните хранителни свойства.
 Прасковата - кралицата на плодовете  Прасковата - кралицата на плодовете  Прасковата - кралицата на плодовете  Прасковата - кралицата на плодовете
Последният месец на лятото ще зарадва и с доста здравословни зеленчуци. Доматите, сладките чушки и патладжаните са главните съставни елементи на августовското меню. " И, несъмнено, пресните картофи, богати на нишесте и витамин С. 300 грама картофи могат да задоволят 70-75% от дневната потребност на индивида от витамин С ", означават от MosGIK.

 g iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР