Специалисти от американската космическа агенция NASA и авиостроителната компании Lockheed

...
Специалисти от американската космическа агенция NASA и авиостроителната компании Lockheed
Коментари Харесай

NASA прави самолет, тих като кола, вземащ Лондон-Ню Йорк за 3 часа

Специалисти от американската галактическа организация NASA и авиостроителната компании Lockheed Martin се занимават с създаването на свръхзвуков и доста спокоен аероплан. Той ще бъде кадърен да преодолява дистанцията от над 5,5 хиляди километра сред Лондон и Ню Йорк, за три часа, коте с подвига на височина до 16,7 км, оповестява вестник The Independent.

Изданието отбелязва, че съгласно плановете на инженерите, оптималното равнище на шума, издаван от самолета не трябва да 60-65 акустични децибели.

Първите тествания на смален модел на новата летателна машина в аеродинамична тръба са били извършени от Lockheed Martin и НАСА през юни тази година.

Сега NASA търси вложител, който е подготвен да вложи в създаването и тестванията на самолета от новия вид към 390 милиона $ в продължение на пет години. Като финансирането на една година работа по плана е включено в проекта на Доналд Тръмп за бюджета на Съединени американски щати за 2018 година.

Предвижда се дължината на самолета да е 28,6 метра, а създавания от него звук да е сравним с този от мотор на автомобил от първокласния клас, движещ с висока скорост по автомагистрала.

Пилотската кабина се проектира за един човек, а първите тествания на самолета се плануват за 2022 година.

 Докъде стигна планът за наследника на Concord - свръхзвуковият аероплан AS2? (ВИДЕО)
Докъде стигна планът за наследника на Concord - свръхзвуковият аероплан AS2? (ВИДЕО)

Производителят Aerion търси снабдител на моторите за летателните машини

През 2015 година Airbus получи патент за свръхзвуков пасажерски лайнер " Конкорд-2 ", който бе кадърен да измине дистанцията сред Лондон и до Ню Йорк за един час. Според издадения патент " Конкорд-2 " е предопределен за военни цели и към този момент не е известно, ще се правят ли с него търговски полети. В салона на самолета могат да пътуват 19 пасажери.

За пътнически полети до момента в света са се употребявали единствено два вида свръхзвукови самолети. Те бяха свалени от употреба след произшествия: руският Ту-144 през 1978 година и френско-британският " Конкорд " - през 2003 година, напомня Интерфакс.

 Компания на Ричард Брансън прави свръхзвуков аероплан, който се движи с 2335 км/ч
Компания на Ричард Брансън прави свръхзвуков аероплан, който се движи с 2335 км/ч

С него от Лондон до Ню Йорк ще се стига за три часа и 15 минути
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР