СОФ Кънект, операторът на Летище София и Главболгарстрой Холдинг поставиха

...
СОФ Кънект, операторът на Летище София и Главболгарстрой Холдинг поставиха
Коментари Харесай

Нов паркинг с 1000 места ще има летище София през есента

СОФ Кънект, операторът на Летище София и " Главболгарстрой Холдинг " сложиха през днешния ден началото на строителството на новия открит паркинг на Летище София, оповестиха от СОФ Кънект.

Новият открит паркинг ще се простира на обща повърхност от 25 000 кв. метра и ще даде на пътуващите близо 1000 паркоместа . Той ще разполага и с места за електрически коли с прилежащи зарядни станции. Проектът е на стойност над 7 милиона лв. .

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за надзор на достъпа. Новата бариерна система, основана на различаване на регистрационен номер, ще подсигурява, че всеки идващ водач, който има намерение да остави или качи пасажери, ще има бърз достъп, без да чака на опашки и ще ограничи достъпа на нерегламетирани таксита. Проектът включва и създаване на нов противоположен завой.

Очаква се градежът да бъде приключен до октомври и да обезпечи в допълнение улеснение и сигурност за всички пасажери и гости на летището.
 Снимка 662213
Източник:

" Откритият паркинг е основен план за нас и е част от проекта за модернизиране и развиване на Летище София. След построяването на открития паркинг ще стартираме и ремонта на покрития паркинг на Терминал 2. В резултат на тези планове пасажерите ще имат разполагаем към 1800 паркоместа ", сподели основният изпълнителен шеф на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, който през днешния ден направи " първа копка " на терена наоколо до Терминал 2, дружно с Емил Ангелов, основен изпълнителен шеф и зам.-председател на УС на " Главболгарстрой Холдинг ".

" В идващите шест месеца екипът на " ГБС-Инфраструктурно строителство " ще работи неуморно по преобразяването на тази зона от Летище София по този начин, че скоро тя да може да одобри 1000 автомобила. Разбира се, планът не включва единствено паркоместа. Ще бъде построен нов път, ще има зарядни станции за елекрически коли, инсталациите на пропускателния режим ще разчитат номерата и контролът на позволява ще е доста повишен. Всички нововъведения в строителството на такова оборудване ще бъдат приложени ", сподели от своя страна шефът на " Главболгарстрой Холдинг " АД Емил Ангелов.
 15 строителни компании се състезават за ремонта на паркинга на Летище София
15 строителни компании се състезават за ремонта на паркинга на Летище София

Осигурено е нужното финансиране, сподели шефът на летището
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР