Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) е отпуснала 250

...
Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) е отпуснала 250
Коментари Харесай

USAID отпусна 250 млн. долара за селскостопанския сектор на Украйна

Агенцията на Съединени американски щати за интернационално развиване (USAID) е отпуснала 250 млн. $ в поддръжка на украинските зърнопроизводители.

Това заяви украинското министерство на аграрната политика, представено от Би Би Си.

" Днес представихме новата стратегия на USAID Harvest, ориентирана към вложение в бъдещето на аграрния бранш на Украйна - става въпрос за над 250 млн. $ вложения във възобновяване и разширението на аграрния бранш.

По-специално, поддръжката ще бъде ориентирана към дребните производители на зърно и маслодайни култури за разширение на техните експортни пазари .

Бих желал да се възползвам от опцията още един път да благодаря на нашите американски сътрудници за поддръжката, която получаваме, без пресилване, всекидневно ", съобщи заместник-министърът на аграрната политика Денис Башлик.

Заместник-администраторът на USAID Изабел Колман означи, че задачата на програмата Harvest е да ускори аграрния експорт с 1,5 милиарда $ и да притегли спомагателни 500 млн. $ частни вложения .
 5 еврочленки, измежду тях и България, желаят мита за импорт на украинско зърно
5 еврочленки, измежду тях и България, желаят мита за импорт на украинско зърно

България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия са изпратили писмо до Европейска комисия

" Това е изключително значимо, като се има поради, че международната среща на върха за мир, която Украйна инициира, ще се организира в Швейцария на 15-16 юни. [...]

Една от 10-те точки на формулата за мир се отнася до продоволствената сигурност. Украйна към този момент съумя да възвърне действието на морския кулоар, износът по море съвсем се върна на довоенните равнища.
 Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам
Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам

Киев обиви Москва в опит да задълбочи продоволствената рецесия

Към март тази година през коридора са минали над 1100 кораба, които са изнесли 33,8 млн. тона товари, от които 23 млн. тона са селскостопански артикули ", добави Башлик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР