Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си и

...
Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си и
Коментари Харесай

Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен бранш загуби забележителна част от производството си и още веднъж има потребност от рационално ползване на електрическа енергия. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

Както всекидневно, той направи ратко обобщение на миналия ден.

" Нашите военни. Главнокомандващият рапортува за ситуацията на фронта. Ние възпираме съветския напън. Благодаря на всяка бригада, на всяко звено. Продължаваме да се концентрираме и върху Донецкото направление, преди всичко Покровското - там обстановката е най-тежка, с най-вече борби. Всъщност цялата Харковска интервенция на окупатора е ориентирана към намаляване на общите ни сили по фронта и в това време е опит за усилване на неговата агитация - агитация, ориентирана и към международните водачи. Русия желае да покаже, че те са тези, които дефинират какво ще се случи по-нататък във войната. Нашата задача е да осуетим опита на Русия да разшири войната и да попречим на окупатора да прекъсне както фронтовата линия, по този начин и нашата дипломация - нашият метод да доближим справедливия мир. ", сподели той.
 Украйна оповестява за две съветски офанзиви в Харковска област
Украйна оповестява за две съветски офанзиви в Харковска област

Според отчета и двете са били отбити

Проведена е била и дълга среща по отношение на подготовката.

" Това е първата действителна опция за доближаване на справедливия завършек на тази война . На днешната среща участваха екипът на Офиса, нашите интернационалните специалисти и всички, които участваха в работата с сътрудниците по Срещата. Имаме съвсем месец до срещата на върха, месец от нашата работа. Вече имаме потвържденията на страни от всички континенти за присъединяване в Срещата на върха. Определено ще продължим да работим на всички равнища, с цел да създадем събитието дейно. Ще продължа връзката си с водачите, екипът ще продължи да работи на равнище съветници по националната сигурност, както и Министерство на външните работи, Народното събрание, цивилен водачи. Използваме и неофициалните си връзки с сътрудници. Украйна и доста други страни към този момент са минали през толкоз доста съветски подлости и измами - съветски нарушавания на съглашения и обещания, че единствено международното болшинство дружно може да подсигурява, че Русия е дейно принудена да съблюдава Хартата на Организация на обединените нации, интернационалното право и същинския мир. ". сподели той. 
 Швейцария към този момент не кани Русия на мирната среща за Украйна
Швейцария към този момент не кани Русия на мирната среща за Украйна

Според Берн обаче кротичък развой без Москва е неосъществим

Проведен е бил и доста обстоен и дълъг диалог за опазването и възобновяване на енергетиката и въобще за обстановката в енергетиката. Премиерът Шмигал, министърът на енергетиката, военните и представители на енергийните компании са взели присъединяване.

" Сега, след съветските удари, нашата енергетика загуби забележителна част от производството си. Необходимо е време за възобновяване му. Необходими са доста старания за по-нататъшното развиване на енергийния бранш - новия енергиен бранш, който ще може да действа макар заканите от съветски гнет. Освен това към този момент се приготвяме за идващия отоплителен сезон, което включва по-специално планови поправки и подготовка на нуклеарното произвеждане. Следователно още веднъж има потребност от доста рационално, премислено ползване на електрическа енергия. Както на държавно равнище, по този начин и на равнище районни и локални управляващи, както и на равнище енергийни компании, ние би трябвало да подсигуряваме, че обществото е изцяло осведомено за това по какъв начин се случват спирания на тока в този момент, когато има пиково натоварване и за какво би трябвало всеки да е наясно с потреблението си, сподели още той.
 Русия пречупва енергийната инфраструктура на Сумска област
Русия пречупва енергийната инфраструктура на Сумска област

Без електроснабдяване са останали обитаеми места в Сумския, Роменския и Ахтирския регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР