Специален екип помага на възрастни хора и деца да разпознават

...
Специален екип помага на възрастни хора и деца да разпознават
Коментари Харесай

Microsoft работи с рискови групи за киберзащита

Специален екип оказва помощ на възрастни хора и деца да разпознават рисковете

Microsoft е основала специфичен отдел, който пази потребителите на компанията от кибер офанзиви, заяви Дамарил Виджил

Повече от 90% хакерските атаки стартират с фишинг имейл. Достатъчно е един чиновник да го отвори и компанията стартира дълга и сложна битка с нарушителите, съобщи Дамарис Виджил, правист в отдела за битка с цифровите закононарушения на Microsoft, по време на Четвъртия районен конгрес за Югоизточна Европа по кибер сигурност и кибер закононарушения.

По данни на Microsoft, 74 на 100 от фирмите чакат да бъдат хакнати през тази година. Кибер офанзивите костват по 400 милиарда $ годишно на международната стопанска система. Затова Microsoft е основала специфичен отдел, който да пази потребителите на компанията от кибер офанзиви, заяви Виджил на форума в София, проведен от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП и IDC България.

Звеното Digital Crime Unit (DCU) работи главно в две посоки – отбрана на уязвими групи от популацията и битка с малуера. Специалистите се концентрират върху представители на рискови групи, като възрастни хора и деца, и им оказват помощ да разпознават рисковете във виртуалния свят. Заедно с това откриват малуера и задействат процедура, с която правоохранителните органи да разпоредят ограничение на достъпа до избрани уеб сайтове.

DCU е един от трите стълба на Microsoft в битката с кибер закононарушенията. Компанията работи интензивно по отбрана на устройствата, приложенията и инфраструктурата, като всяка година влага по 1 милиарда $ за кибер сигурност в центровете си за данни. В допълнение, Microsoft си сътрудничи с държавни управления, Европол и Интерпол и с други компании за ограничение на опцията за осъществяване на кибер закононарушения, сподели още Дамарис Виджил.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР